Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 30 augustus 2013 Neem een kijkje bij Het Posthuis in Middenmeer tijdens de open dag op donderdag 5 september 2013

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Ontmoetings- en gezondheidscentrum beleeft feestelijke opening - Inwoners van Middenmeer zagen maandenlang hoe aan de Poststraat 16 een historisch dorpspand aan de buitenzijde werd omgetoverd tot een karakteristiek ontmoetings- en gezondheidscentrum. Maar nu krijgen zij de kans Het Posthuis ook van bínnen te bewonderen! Welke historische elementen zijn in ere gehouden en wat is er nieuw?

Open dag 5 september

Welke partijen zijn in het pand gevestigd en wat kunnen ze voor de gemeenschap betekenen? Bezoekers ontdekken het tijdens een open dag op donderdag 5 september 2013 (vanaf 14.30 uur), onderdeel van de feestelijke officiële opening. Het Posthuis is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen Wooncompagnie, de gemeente Hollands Kroon, de provincie Noord-Holland en alle gebruikers. De opening van Het Posthuis mag een stap in het kader van de herstructurering van Middenmeer worden genoemd. In de eerste plaats wordt hiermee namelijk een stukje Middenmeers erfgoed nieuw leven ingeblazen. Daarnaast zijn in Het Posthuis verschillende zorg- en welzijnsfuncties, die voorheen verspreid in het dorp waren gevestigd, samengebracht en uitstekend gefaciliteerd.

Gemak, samenwerking en onderlinge binding

Het Posthuis biedt praktisch gemak voor bewoners, samenwerkingsmogelijkheden voor de organisaties én het versterkt de sociale binding binnen de gemeenschap.

Reden genoeg dus om met elkaar de feestelijke opening te vieren. Inwoners uit Middenmeer en nabije omgeving zijn donderdagmiddag 5 september 2013 (van 14.30 tot 18.00) ook van harte welkom tijdens een speciale open dag. Ze kunnen een kijkje nemen in het nieuwe Middenmeerse pronkstuk en kennismaken met de organisaties, die zich uitgebreid presenteren en alle gewenste informatie geven. De open middag vindt plaats na de officiële opening, die wordt verricht door wethouder Jan Steven van Dijk van de gemeente Hollands Kroon. De genodigden bekijken na het officiële gedeelte het door Heren5 Architecten uit Amsterdam ontworpen pand.

Ooms Bouwmaatschappij BV uit Scharwoude tekent voor de grondige nieuw- en verbouw van Het Posthuis.

Gezondheidsorganisaties en sociale verengingen

Inmiddels hebben zich diverse gezondheidsorganisaties en sociale verenigingen in het pand gevestigd. Zo maken Omring Thuiszorg, GGD Hollands Noorden, ANBO Middenmeer, Wonen Plus Welzijn en het Logopedisch Centrum Noordwest gebruik van Het Posthuis. Daarnaast is het markante gebouw thuishaven voor Verloskundig Centrum Noord Holland Noord, Centrum voor Jeugd en Gezin, Diëtistenpraktijk Maureen van Schagen en Starlet Diagnostisch Centrum.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl