Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 16 september 2013 Opening Dorps Ontmoetings Punt in Petten

Op maandag 17 juni 2013 is in het Cultureel Centrum (het kerkje) van Petten het Dorps Ontmoetings Punt (DOP) geopend. Een ontmoetingsplek voor de 65+ers van Petten.

Er waren veel belangstellenden die getrakteerd werden op koffie met gebak.

Anticiperend op de ontwikkelingen in de maatschappij in het kader van het sociaal domein , waar zelfredzaamheid en burgerparticipatie hoog genoteerd staan, heeft Rolf Klant, voormalig voorzitter van de Dorpsraad Petten en raadslid in de gemeente Schagen, het voortouw genomen voor de oprichting van het DOP. Hij refereerde in zijn openingstoespraak nog aan de Dorpendag in Schoorl in 2007 waar Dr. Frans Thissen, die veel onderzoek heeft gedaan naar de leefbaarheid op het platteland, in zijn lezing aangaf, dat het open houden van de bank en de bakker niet altijd mogelijk is, maar dat er wel in elk dorp een ontmoetingsplek moet zijn voor de inwoners.

SEBAP (de beheersstichting van het Cultureel Centrum) en de Dorpsraad Petten zijn ze om tafel gaan zitten om invulling aan dit idee te geven. Het DOP werd opgericht met een eigen bestuur en veel vrijwilligers Financiële steun is er nog niet echt, maar met wat giften, heeft men toch gemeend te moeten starten.

Het is vooralsnog de bedoeling om op de maandag- woensdag Ė en vrijdagmorgen open te gaan van 09.30 uur tot 12.00 uur. Voor de maandagmiddag staat het handwerkcafé gepland. (Bron: Vereniging van Kleine kernen in Noord-Holland)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl