Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 24 september 2013 Den Helder: U kiest inrichting van het stationsgebied en vorm stadhuis

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - De gemeente Den Helder bouwt een nieuw stadhuis in het hart van de binnenstad en de inwoners mogen kiezen hoe het gebouw en de inrichting van het stationsgebied vorm krijgen.

Er zijn 3 varianten voor het nieuwe stadhuis ontwikkeld en alle inwoners van den Helder van 18 jaar of ouder kunnen hun stem uitbrengen voor de variant van hun voorkeur.

De drie varianten voldoen allemaal aan dezelfde strenge criteria, en zijn allemaal goedgekeurd door de Commissie voor Ruimtelijke Kwaliteit (CRK). Maar ze geven ieder op een andere manier invulling aan de ruimte en gaan verschillend om met bijvoorbeeld bestaande gebouwen als het voormalig postkantoor en het NS-station. Dat is de reden dat de gemeente de inwoners rechtstreeks wil betrekken bij de keuze van de variant: er valt écht wat te kiezen en het gaat om meer dan een gebouw: het gaat om de inrichting van het stationsgebied en de uitstraling van onze binnenstad voor de komende 50 jaar!

Uitleg over de financiële onderbouwing van het nieuwe stadhuis vindt u op www.stadhuisdenhelder.nl.

De gemeente hoopt dat alle inwoners hun voorkeur uitspreken, zodat we samen kunnen kiezen voor een stadhuis waar we in Den Helder nog generaties lang trots op kunnen zijn.

Bekijk de drie varianten in het filmpje of surf voor meer informatie naar www.stadhuisdenhelder.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl