Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 28 oktober 2013 Eerste paal Brede school Den Oever

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Op 10 oktober 2013 is de eerste paal voor de nieuwe brede school in Den Oever officieel de grond ingeslagen! Aannemer Dozy start in opdracht van gemeente Hollands Kroon met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de school.

Wethouder Jan Steven van Dijk was aanwezig toen de kinderen van de kinderopvang Hollands Kroon de eerste paal sloegen: "Elk kind heeft recht op goed en bereikbaar onderwijs. Ouders en leerlingen moeten erop kunnen vertrouwen dat de scholen in Hollands Kroon van goede kwaliteit zijn. Daar zal deze accommodatie met moderne onderwijskundige eisen zijn steentje aan bijdragen".

Werkzaamheden rondom schoolgebouw

In de afgelopen weken werd de bouwput aan de Robbenoordstraat al uitgegraven en zijn de warmtewisselaars geplaatst. De school bestaat na de afronding uit elf lokalen en beslaat in totaal 1540 m². Daarnaast wordt de brede school voorzien van een sportzaal van 600 m² ter vervanging van de bestaande sportzaal. Het is een duurzame accommodatie die voldoet aan de onderwijskundige eisen van deze tijd.

Gebruikers van de school

De brede school zorgt voor een bundeling van onderwijs en een brede voorziening van voor- en naschoolse opvang. De gebruikers van de nieuwe school worden: een openbare basisschool, Protestans Christelijke school De Branding, kinderdagopvang Hollands Kroon en Peuterspeelzalen Wieringen.

Volgens plan zal de oplevering van het nieuwbouwcomplex na de zomer van 2014 zijn.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl