Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 20 november 2013 Wooncompagnie levert sociale huurwoningen op in Anna Paulowna

Wooncompagnie logoBron: Wooncompagnie - Wooncompagnie is gestart met de oplevering van sociale huurwoningen in Anna Paulowna. Aan de Smidsweg zijn op twee locaties in totaal tweeëntwintig woningen gerealiseerd, waaronder achttien sociale huurwoningen. Het betreft elf eengezinswoningen en zeven levensloopbestendige woningen. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd. De eerste vijf woningen werden donderdag 14 november opgeleverd, de overige zijn 26 november 2013 aan de beurt. Het echtpaar Buis-Bakker heeft inmiddels de sleutel van hun levensloopbestendige woning: 'Deze woning heeft alles wat wij ons kunnen wensen. Nu, maar ook over tien jaar.' Met de oplevering schrijft Wooncompagnie geschiedenis: niet eerder leverde de woningcorporatie in de kern Anna Paulowna een dergelijk nieuwbouwproject op.

Daarnaast ontstaat, dankzij dit project, een gevarieerd woningaanbod voor uiteenlopende doelgroepen: van starters, gezinnen tot senioren.

De bouw van de woningen ging in juni 2013 vorig jaar officieel van start. Mulleners + Mulleners uit Amsterdam tekent voor het eigentijdse, gevarieerde ontwerp. Een deel van de woningen is uitgevoerd in rode baksteen, terwijl andere zijn gekeimd (voorzien van een speciale witte verlaag).

'Graag wat kleiner wonen'

Stef Buis (67) en Gerda Buis-Bakker (60) zijn blij met hun nieuwe woning. 'Wij wonen al achtendertig jaar in een huurwoning in Wieringerwaard,' vertelt Stef Buis. 'Een mooi huis, op een prachtige locatie, maar het wordt ons te groot.

Daarnaast wilden we graag een woning met een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Het liefst waren wij in Wieringerwaard gebleven, maar wegens de geldende inkomensnormen voor huurwoningen bleek dat helaas niet mogelijk.'

Alle winkels in de buurt

Stef en Gerda schreven zich in voor de woningen in Anna Paulowna. 'Vlakbij Wieringerwaard, zodat ik mijn vrijwilligerswerk voor de plaatselijke basisschool en muziekvereniging kan voortzetten. Dat we de woning kregen toegewezen, vinden we geweldig. De woning is prachtig, comfortabel en het winkelcentrum is in de buurt. We kunnen hier heel lang zelfstandig blijven wonen,' aldus Stef Buis.

Stef Buis vindt het belangrijk dat zijn vrouw en hij nu al voor een levensloopbestendige woning kiezen: 'Nu kunnen we nog veel, maar over tien jaar kan dat wel eens heel anders zijn. Dit soort stappen kun je naar, mijn mening, beter tijdig zetten.'

Ruim en comfortabel

De ruime woningen zijn van alle gemakken voorzien. De eengezinswoningen hebben een keuken en woonkamer op de begane grond. Op de eerste verdieping bevinden zich drie slaapkamers en een badkamer. De zolder is met een vaste trap te bereiken. De woningen hebben een ruime achtertuin. De levensloopwoningen hebben op de begane grond een keuken, woonkamer, slaapkamer en badkamer. Op de eerste verdieping bevindt zich een tweede slaapkamer.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl