Onroerend Goed en Wonen: 22 november 2013 Provincie Noord-Holland trekt aanwijzing bestemmingsplan landelijk gebied Harenkarspel gedeeltelijk in

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - De provincie Noord-Holland heeft een reactieve aanwijzing tegen het bestemmingsplan Landelijk Gebied Harenkarspel gedeeltelijk ingetrokken. De aanwijzing had tot gevolg dat de gemeente Schagen geen wijzigingsplan mocht opstellen dat kon leiden tot het afgeven van vergunningen voor het oprichten en opschalen van windturbines.

Gedeputeerde Staten besloten tot het geven van de reactieve aanwijzing op 25 januari 2013. Nieuwe jurisprudentie geeft de provincie nu de mogelijkheid om te wachten met een oordeel over de toelaatbaarheid van windturbines totdat de gemeente Schagen met een wijzigingsplan het bestemmingsplan aanpast en er een concrete vergunningaanvraag wordt ingediend. Het wijzigingsplan en de vergunningaanvraag zullen dan getoetst worden aan het provinciaal beleid ten aanzien van het oprichten en opschalen van windturbines.

De provincie handhaaft wel twee andere aanwijzingen: tegen het bouwen van kassen en tegen het volbouwen van bestemmingsvlakken van niet-agrarische bedrijven.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl