Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 02 december 2013 Sluiting verdieping appartementencomplex in De Koog door brandonveiligheid

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - Op vrijdag 22 november 2013 is besloten bestuursdwang toe te passen op een perceel aan de Schumakersweg in De Koog. Het besluit tot bestuursdwang betekent dat de gehele eerste verdieping van het pand per direct is gesloten en de aanwezige recreatieappartementen zijn verzegeld in verband met een brandonveilige situatie.

Op 22 november 2013 is bij een controle gebleken dat de situatie op de eerste verdieping zodanig brandonveilig was dat alleen directe sluiting van het pand de veiligheid kan garanderen. Uit de constatering blijkt dat de brandscheidende muren tussen de appartementen onderling en tussen de appartementen en de vluchtroute niet aansluiten met het dak. Tussen de wanden en het dak bevinden zich kieren van enkele centimeters. Hierdoor is geen bescherming tegen rookdoorgang of branddoorslag/brandoverslag. Bij brand ontstaat zeer veel rookontwikkeling door de zachtboardplafonds op de eerste verdieping. Omdat de wanden tussen de appartementen niet aansluiten op het platte dak, kunnen rook en vuur zich zeer snel verspreiden. Door het ontbreken van voldoende rookmelders worden slapende gasten niet op tijd gewekt om te kunnen vluchten. Door het ontbreken van goede brandwerende scheidingen verspreidt de brand zich razend snel naar de aangrenzende appartementen. De kans op veel slachtoffers en een onbeheersbare brand is erg groot. Op basis van deze constatering is besloten tot het toepassen van spoed bestuursdwang en is de 1e verdieping van het pand gesloten. Op de begane grond zijn de plafonds van beton. Daarom is hier geen sprake van een acute brandonveilige situatie.

Nadat de situatie opnieuw gecontroleerd en veilig bevonden is door de gemeente kan de sluiting ongedaan gemaakt worden.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl