Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 03 december 2013 Woningstichting: Jongeren meer kans op woning in Den Helder

Den Helder schreeuwt om krachtige, jonge inwoners ...en om het jongeren het makkelijk te maken geeft Woningstichting ze een duwtje in de rug! Hoe? Met jongerencontracten, extra punten en de starterslening!

Jongerencontracten worden in andere steden al toegepast. Woningstichting heeft nu ook een aantal woningen geselecteerd waarvoor jongerencontracten van toepassing worden. Een jongerencontract houdt in dat de jongere tot zijn of haar 23e verjaardag korting krijgt op de huur. De huur wordt dan maximaal 374,44 (peiljaar 2013). De verlaagde huurprijs maakt het ontvangen van Huurtoeslag mogelijk. Na de 23 e verjaardag vervalt de korting op de huur. Vanaf die leeftijd gelden immers ruimere regels voor de huurtoeslag, waardoor het ook bij een hogere huurprijs mogelijk is huurtoeslag te ontvangen. De woningen met jongerencontracten vindt u binnenkort op onze website www.woningstichtingdenhelder.nl en in onze wekelijkse krantenadvertentie.

Het puntensysteem van Woningstichting bevoordeelt oudere woningzoekenden. Om jongeren extra kans op een leuke woning te geven krijgen jongeren sinds kort extra punten. Om in aanmerking te komen voor deze extra punten moet de woningzoekende vast werk hebben in Den Helder of in één van de omliggende gemeenten en mag niet ouder zijn dan 30 jaar. Voor jongeren van 30 t/m 33 jaar geldt een overgangsregel. Alle bij Woningstichting ingeschreven jongeren die mogelijk in aanmerking komen voor deze extra punten hebben inmiddels een brief ontvangen waarin staat wat te doen om deze punten aan hun opgebouwde puntentotaal toegevoegd te krijgen.

De starterslening maakt net dat stukje extra hypotheek mogelijk, waardoor die leuke eerste koopwoning wél bereikbaar wordt. Omdat een starterslening de eerste 3 jaar rente- en aflossingsvrij is worden de maandlasten vergelijkbaar of zelfs lager dan huurprijzen. Overigens is de starterslening er niet alleen voor jongeren maar voor iedereen die voor het eerst een woning koopt.

Waar is de starterslening van Woningstichting van toepassing? Op alle door Woningstichting te koop aangeboden woningen met een aankoopbedrag waarbij Nationale Hypotheekgarantie mogelijk is. Ook bij de woningen aan het Willem- Alexanderhof in Julianadorp oost is eventueel een starterslening mogelijk.

Informatie kunt u vragen bij de heer Koorn, makelaar van Woningstichting (0223- 677677), bij de makelaars waar Woningstichting haar nieuwbouwprojecten heeft ondergebracht (Coltof dan wel Jongewaard & Meijer) en voor het Willem-Alexanderhof in Julianadorp oost bij de makelaars Jongewaard & Meijer of Warnars. Meer informatie over de starterslening staat op www.svn.nl. (Bron: Woningstichting Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl