Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 12 december 2013 Verplanten bomen Beatrixstraat in Den Helder

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Begin volgend jaar wordt de Beatrixstraat opnieuw ingericht. Het aanzien vanaf de hoek Zuidstraat / Weststraat tot aan de watertoren verandert dan flink. In het midden van de straat komt een dubbele bomenrij. Voor de huidige bomen is in het nieuwe plan daarom geen plaats meer. De bedoeling was deze bomen te verplaatsen op het moment dat de herinrichting start.

Door de storm van eind oktober 2013 kunnen we de bomen echter nu al heel goed gebruiken in andere delen van de wijk waar veel bomen zijn omgewaaid. In totaal kunnen 18 van de bomen van de Beatrixstraat naar deze locaties worden verplant.

De bomen krijgen hun nieuwe standplaats in de middenbermen van de Burgemeester Houwingsingel, de Schootenweg, de Crocusstraat en in het Timorpark.

De bomen worden op korte termijn verplant. Een mogelijke vorstperiode rond de jaarwisseling en de startdatum van de bestratingswerkzaamheden maken dit noodzakelijk. De feestverlichting wordt zorgvuldig uit de bomen verwijderd waardoor ook deze opnieuw gebruikt kan worden.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl