Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 10 januari 2014 Inspiratiebijeenkomst over beheer openbare ruimte door bewoners van Den Helder op 22 januari 2014

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Denkt u ook mee over over het beheer van de openbare ruimte door bewoners tijdens de Inspiratiebijeenkomst 22 januari 2014? De gemeente Den Helder nodigt enthousiaste bewoners uit voor een inspiratiebijeenkomst over beheer openbare ruimte door bewoners. Ook de huidige zelfbeheerders, wijk- en buurtorganen en andere (vrijwillige) werkers in de wijk hebben al een uitnodiging ontvangen.

De openbare ruimte is van ons allemaal. Het is uw straat, uw boom, uw lantaarnpaal, net als het onkruid en afval in het bloemperk voor uw deur. Dat beseffen we niet altijd, want we betalen de gemeente om dat voor ons te onderhouden en te beheren.Steeds vaker trekken bewoners zelf de werkhandschoenen aan. Omdat ze hun straat mooier willen maken, hun buren beter willen leren kennen, of omdat ze dan geld overhouden voor wat extra's in de wijk.

Invloed op uw leefomgeving

Prima initiatieven, passend in een tijd waarin bewoners meer invloed willen op hun leefomgeving. Ook in Den Helder gebeurt dit al veel. Welke kansen zijn er nog meer? Hoeveel ruimte willen we dit soort initiatieven geven en hoe stimuleren we dat? Wat vindt u belangrijk? Hoe wilt u dat de gemeente uw buurt onderhoudt en mag dat per buurt verschillen? Waar wilt u zelf meer energie in steken of gelooft u juist helemaal niet in 'burgerbeheer'?

Meedenkers en meewerkers

Over dit soort vragen willen we graag met u in gesprek. Het wordt geen klachtenavond, maar een inspiratieavond. Voor meedenkers en meewerkers. We willen plannen horen, meningen peilen en enthousiasme delen en meten. Zodat we daar in de toekomst rekening mee kunnen houden.

Aanmelden

In verband met de beschikbare ruimte en de opzet van de avond is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dat kan tot 18 januari 2014 via Janneke Bakker, e-mail:

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl