Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 12 februari 2014 Programma Herbestemming NH zoekt herbestemmingsideeën Noord-Holland - aanmeldingen voor 8 maart 2014

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Programma Herbestemming NH is op zoek naar markante, leegstaande gebouwen die een nieuwe kans verdienen. Bent u eigenaar van zo'n gebouw en op zoek naar nieuwe gebruikers? Of heeft u een idee voor herbestemming en advies nodig om dit financieel haalbaar te maken? Meldt u zich dan vóór 8 maart 2014 aan via www.herbestemmingnh.nl aan en maak u kans om één van de opgaven voor Herbestemming NH 2014 te worden.

Herbestemming NH

Sinds 2010 gaat Cultuurcompagnie Noord-Holland in opdracht van provincie Noord-Holland met het programma Herbestemming NH met succes leegstand en verval van gebouwd erfgoed in Noord-Holland tegen. Als aanjager initieert het programma de dialoog tussen eigenaren, experts, creatieven en bewoners over potentiele nieuwe functies van leegstaande karakteristieke gebouwen. Zo krijgt niet alleen het gebouw zelf maar ook het omringende gebied een nieuwe impuls.

In de afgelopen vier jaar zijn zo meer dan tien gebouwen een stap verder geholpen naar een nieuwe bestemming. Op 15 januari 2014 is de Martinuskerk in Schellinkhout, één van de eerste opgaven van Herbestemming NH, overgedragen aan BOEi die op korte termijn de restauratie van het kerkgebouw ter hand zal nemen.

Criteria

Iedereen met een goed idee voor herbestemming van een karakteristiek, leegstaand gebouw in Noord-Holland kan meedoen onder een aantal voorwaarden. Zo moet de aanmelding worden gedaan door de eigenaar of met toestemming van de eigenaar van het pand, en mag er op het pand geen huidige of toekomstige woonfunctie zitten.

Alle criteria zijn te lezen op www.herbestemmingnh.nl. Op 14 maart 2014 worden de geselecteerde opgaven op www.herbestemmingnh.nl bekend gemaakt.

Programma 2014

In de periode van mei 2014 tot september 2014 organiseert Herbestemming NH voor drie panden inspirerende sessies waarbij omwonenden en experts innovatieve ideeën voor herbestemming van de betreffende gebouwen genereren.

Op vrijdag 12 september 2014 wordt het programma met de Dag van de Herbestemming afgesloten, een reis langs herbestemmingsopgaven in Noord-Holland, aangevuld met inspirerende lezingen en presentaties.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl