Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 24 februari 2014 Scheringa Museum in Beeld Voor Het Agri Food & Science Center Noord-Holland Noord

De directie van Herbestem BV heeft in samenwerking met Dekker Consultants BV de idee gelanceerd om een Agri- Food- & Science- Center te realiseren in het "Scheringa Museum" in Noord-Holland Noord ( gemeente Opmeer ). De initiatiefnemers zijn ervan overtuigd dat deze locatie zeer interessant is om de (innovatieve) agribusiness van Noord-Holland Noord te laten zien aan bezoekers uit binnen - en buitenland. Niet alleen de agribusiness als zodanig maar ook de verbinding met andere belangrijke sectoren zoals : energie, toerisme, gezondheid en techniek.

"Binnen Herbestem BV speelt dit idee al langer en daarom hebben we de laatste tijd met diverse mensen binnen en buiten de regio gesproken over een mogelijke invulling van het Scheringa Museum. Op basis daarvan zijn we tot de conclusie gekomen dat de verbinding met de belangrijkste sector van de regio, namelijk agri, de meest logische is", aldus Jacques Dekker mede namens Herbestem BV. Volgens Dekker is het van groot belang dat de regio en meer specifiek de agribusiness van Noord-Holland Noord zich in zijn totaliteit presenteert aan binnen- en buitenland en niet iedere agrisector voor zich maar met elkaar en in samenwerking met de overheden. Dekker: "Dat belang horen we van veel mensen, van veel bestuurders en ondernemers. Wij denken met ons plan gevolg te geven aan deze oproep".

Volgens Dekker zal het Agri-Food- & Science- Center voor de binnen- en buitenlandse bezoeker één grote beleving zijn van de agribusiness in Noord-Holland Noord. Hierbij moet worden gedacht aan het tonen van allerlei innovaties in de land- en tuinbouw o.a. op het gebied van mechanisatie, automatisering, robotisering, nieuwe teeltmethoden, productontwikkeling etc. Ook aan de verbinding met andere sectoren wordt gedacht: agri en energie, de relatie tussen agri en gezondheid, agri en water maar ook tussen agri en ruimtevaart.

"We denken ook aan een restaurant met producten uit eigen regio, kooklessen voor jongeren en ouderen, het inrichten van ruimtes voor seminars, congressen, het houden van workshops, cursussen, thema bijeenkomsten, expositieruimtes voor innovatieve agri-bedrijven. Kortom we laten de bezoeker het belang en de ontwikkeling van de agribusiness NHN in de meest ruimte betekenis van het woord beleven en "Beleven" met hoofdletter. Noord-Holland Noord is tenslotte niet voor niets dé regio waar het beste van de wereld naar boven komt", zo vertelt een enthousiaste Dekker.

De initiatiefnemers willen op korte termijn het definitieve businessplan klaar hebben. Wel aardig om te vermelden dat inmiddels een groot bedrijf serieuze interesse in ons plan heeft". "Mocht het in Opmeer niet lukken dan zijn we ervan overtuigd dat het op een andere locatie in de regio van de grond komt."

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl