Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 26 februari 2014 Online buurtplatform KopjeSuiker

KopjeSuiker.org is een online buurtplatform waar wijkbewoners informatie en hulp uit kunnen wisselen. Het platform wordt momenteel gebruikt in 107 wijken. In Bergen, Egmond en Schoorl wordt het momenteel ingezet als burenhulpplatform.

Idee: een kopje suiker

Het bekende kopje suiker, wie kent het niet? Het was vroeger dé manier om contact te maken met je buren. Had iemand ergens hulp bij nodig, dan wist je elkaar te vinden. Dit bracht de initiatiefnemers van dit project op het idee om het kopje suiker weer nieuw leven in te blazen in Nederland.

Virtueel dorpsplein

KopjeSuiker is een nieuw sociaal buurtplatform, waar je op de hoogte kunt blijven van wat er in de wijk gebeurt. Op het buurtprikbord kunnen berichten geplaatst worden en er is een buurtkalender voor lokale evenementen. Op het buurtprikbord kunnen berichten geplaatst worden en er is een buurtkalender voor lokale evenementen.

Hoe werkt het?

Iemand die hulp nodig heeft, plaatst eenvoudig een bericht. De berichten zijn privé en alleen zichtbaar in de eigen wijk. Stel, iemand zoekt iemand die een schilderij voor hem op kan hangen. Als wederdienst helpt de hulpvrager dan bijvoorbeeld de buurman met zijn administratie. Of er wordt een kleine vergoeding afgesproken, dat kan natuurlijk ook.

Initiatief

KopjeSuiker is een burgerinitiatief gestart door Nurit Konijnendijk. Zij en haar collega's werken geheel op eigen kracht en onafhankelijk. De initiatiefnemers denken dat er veel potentie is om de kracht van burgers beter te gebruiken - en wijken daarmee ook gezelliger te maken.

Stuur voor meer informatie een e-mail aan (bron: KopjeSuiker.org)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl