Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 27 februari 2014 Texel: Onderzoek naar vraag woningzoekenden Woontij

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - Het aantal woningzoekenden bij Woontij stijgt de laatste tijd. Er staan inmiddels bijna 1100 mensen ingeschreven op de wachtlijst voor een huurwoning. Vanuit de samenleving en de politiek komt hierdoor de roep om meer sociale huurwoningen te bouwen.

Om het beleid en het woningbouwprogramma goed af te stemmen op de vraag is het nodig om precies te weten wat deze 1100 mensen willen en hoe urgent hun vraag naar een woning is.

Samen met de gemeente Den Helder, Schagen en Hollands Kroon wordt momenteel ook gewerkt aan een kwalitatief Woningbouwprogramma voor de Kop van Noord-Holland. Texel krijgt hierin een status aparte, aangezien er geen verbanden liggen tussen de woningmarkt van de andere gemeenten en Texel.

De gemeente Texel en woningcorporatie Woontij hechten grote waarde aan een gezonde woningmarkt op Texel. Goede en aantrekkelijke huisvestiging is immers van groot belang voor de inwoners van Texel. Goed zicht op de huidige wensen en eisen met betrekking tot een (huur)woning is daarvoor onmisbaar. Daarom voeren de gemeente Texel en woningcorporatie Woontij de komende vier weken een enquête uit onder de ingeschreven woningzoekenden om zo inzicht te krijgen in de concrete vraag naar huurwoningen.

Iedereen die ingeschreven staat bij Woontij krijgt een brief waarin gevraagd wordt op internet een enquête in te vullen. Om een goede uitkomst te krijgen is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen meedoen. De meting gebeurt met ondersteuning van de Stec Groep uit Arnhem, die ook de regionale opdracht begeleiden. De resultaten zijn naar verwachting rond april 2014 bekend. De uitkomsten worden gebruikt voor onder andere de actualisatie van het woonbeleid, dat bij de gemeente Texel dit jaar in de planning staat.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl