Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 03 maart 2014 Steeds meer arbeidsmigranten kiezen voor Hollands Kroon

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Het aantal arbeidsmigranten dat zich definitief vestigt in onze gemeente neemt toe. In 2013 hebben 215 arbeidsmigranten zich ingeschreven in het GBA (Gemeentelijke Basis Administratie), waarvan 46 kinderen. Dit is een stijging van 65% ten opzichte van 2012, toen schreven 140 personen zich in.

Een groot deel van deze mensen is afkomstig uit Polen en Hongarije en is werkzaam in de agrarische sector. Niet zo vreemd, aangezien de werkgelegenheid in deze sector flink is toegenomen. Zo werken er alleen op Agriport al 2095 mensen.

Werkgelegenheid

Maar niet alleen de werkgelegenheid in de agrarische sector neemt toe. Volgens een onderzoek, dat is uitgevoerd in opdracht van de gemeente Den Helder, Hollands Kroon, Schagen en Texel, zijn er over zes jaar in deze regio 7000 vacatures.

Bevolkingskrimp

Er ligt dus een belangrijke opdracht voor de Kop van Noord-Holland om de bevolkingskrimp, die vooral veroorzaakt wordt door wegtrekkende jongeren, tegen te gaan. Wethouder Theo Meskers: " Het gaat niet om de vraag 'hoe gaan we om met krimp', maar juist om 'hoe faciliteren we groei'. We moeten jongeren en pendelende professionals verleiden om zich hier te vestigen. Door bijvoorbeeld het beroeps- en wetenschappelijk onderwijs beter te laten aansluiten bij de vraag vanuit het bedrijfsleven en gezamenlijk te kijken naar vraag en aanbod op de woningmarkt."

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl