Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 13 maart 2014 Hollands Kroon in gesprek over accommodaties

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - De gemeente Hollands Kroon is volop in gesprek over de uitvoering van het accommodatiebeleid. Met alle belanghebbenden gaat de gemeente om tafel. Ook in maart en april 2014 worden deze gesprekken gevoerd.

Volop in gesprek

Vorig jaar heeft de gemeenteraad de kadernotitie accommodatiebeleid vastgesteld.

Hiermee werd ervoor gekozen om de gemeentelijke eigendom en beheer van accommodaties over te dragen aan verenigingen, instellingen en besturen. Eigen verantwoordelijkheid en versterking van de zelfredzaamheid van de inwoners van Hollands Kroon is het uitgangspunt. De afgelopen maanden zijn er volop gesprekken gevoerd tussen de gemeente en de beheerders en gebruikers van de accommodaties. Variërend van gesprekken over welzijnsaccommodaties en dorpsontmoetingspunten zoals de Dukdalf en de Cultuurschuur in Wieringerwerf.

Maar ook over de sporthallen, zwembaden, buitensportcomplexen, schoolgebouwen en andere gemeentelijke accommodaties. Samen wordt gekeken op welke manier de overdracht kan worden gedaan.

Besluitvorming in mei

Onlangs ontving de gemeente 300 handtekeningen van inwoners die bezorgd zijn over het voortbestaan van zwembad de Terp in Wieringerwerf. Een begrijpelijk initiatief. Het zwembad is één van de vele accommodaties in de gemeente is waarover gesprekken plaatsvinden. Maar er is nog geen besluit genomen. In mei zal de gemeente een voorstel doen aan het nieuwe college en de gemeenteraad of en op welke wijze elke accommodatie het best kan worden overgedragen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl