Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 18 maart 2014 Valkenier gaat kauwen (kraaien) verjagen bij gemeentehuis in Anna Paulowna

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Vanaf maandag 17 maart 2014 gaat een valkenier de kauwen overlast rondom het gemeentehuis De Ontmoeting in Anna Paulowna verjagen met behulp van een roofvogel.

Zoals vele bezoekers en medewerkers hebben kunnen ervaren wordt De Ontmoeting de laatste jaren geteisterd door een groeiend aantal kauwen. De dakconstructie en de ligging van het pand zijn een goede voedingsbodem om te zorgen voor het nageslacht. Deze kauwen bezorgen de gebruikers echter veel overlast, zoals het vervuilen van de ramen en gevels door uitwerpselen en het slepen met nestmateriaal.

Wat gaan wij aan de overlast doen?

Onlangs heeft de gemeente besloten om dit op een diervriendelijke manier op te lossen. Hiervoor zijn wij doorverwezen naar een valkenier. Vanaf volgende week komt de valkenier met een roofvogel op verschillende dagen en tijden de populatie verontrusten en verjagen (als het nodig is ook in het weekend). Deze roofvogels zijn hiervoor getraind en moeten zich eerst de situatie eigen maken, maar als dat eenmaal duidelijk is gaan zij gericht te werk. Overigens is er geen gevaar voor mens en dier in de omgeving. De roofvogel heeft dan ook geen oog voor honden of katten.

Meer informatie

De valkenier is benaderbaar en staat open voor vragen en goede opmerkingen. Hij voert vanaf de grond en het dak van het MFA-gebouw De Ontmoeting zijn werkzaamheden uit. De frequentie hiervan hangt af van de voortgang en neemt langzaam toe. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met de valkenier, Valkerij Schrieken (06) 27096293 of ga naar www.schrieken.info

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl