Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 15 april 2014 Nieuwbouw Elshof Zuid in Anna Paulowna van start op 15 april 2014

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Op 15 april 2014 wordt gestart met het bouwrijp maken van de 1e fase van de nieuwbouwwijk Elshof Zuid in Anna Paulowna. Deze nieuwbouw maakt deel uit van een reeks ontwikkelingen in Anna Paulowna die enkele jaren geleden zijn gestart, waaronder de nieuwbouw aan de Smidsweg en de Ds. Parreaulaan.

Deze tekening is een impressie.

Demissionair wethouder Lia Franken: "Hiervoor werkt de gemeente Hollands Kroon constructief samen met diverse publieke en private partijen. Het gezamenlijk doel hierbij is te voorzien in bestaande behoeften naar herontwikkeling en het behoud van kwaliteit en leefbaarheid in Anna Paulowna. Met de komst van Elshof Zuid is hierin weer een mooie stap gezet."

Werkzaamheden

De nieuwbouwontwikkeling Elshof Zuid moet dus nog worden gestart. Vanwege de slechte gesteldheid van de ondergrond moet er allereerst een aantal maanden worden voorbelast. Dit gebeurt door het opbrengen van zand. Met zakbakens wordt de zetting gemonitord en kan worden bepaald wanneer er met bouwrijp maken kan worden begonnen. De verwachting is dat in november 2014 van dit jaar de eerste paal kan worden geslagen.

Bouw

In fase 1 worden de volgende woningen gerealiseerd:

Betrokken partijen

In juni 2006 namen de toenmalige Gemeente Anna Paulowna, Rabo Vastgoed BV en Wooncompagnie zich in voor een aantal locaties in Anna Paulowna te gaan ontwikkelen. Ze legden dat vast in een intentieverklaring. Voor de uitvoering is sinds 15 april 2008 een Publiek Private Samenwerkingsovereenkomst (PPS) getekend door de gemeente Anna Paulowna, Bouwfonds MAB Ontwikkeling B.V. en Stichting Volkshuisvestingsgroep Wooncompagnie.

Na fase 1 wordt bekeken wat de mogelijkheden zijn voor het starten van een volgende fase(n).

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl