Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 15 april 2014 Gemeente Texel tekent overeenkomst Drijverhuus en TexelWerkt

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - Gemeente Texel tekent overeenkomst met 't Drijverhuus en TexelWerkt voor het tijdelijke gebruik van de Jan Drijverschool in Den Hoorn. De school staat sinds 1 augustus 2013 leeg na de fusie van de openbare basisschool Jan Drijver met de openbare basisschool J.P. Thijsse. De twee stichtingen gaan in het gebouw sociaal-culturele en sociaal-maatschappelijke activiteiten ontwikkelen. Deze activiteiten leveren een belangrijke bijdrage aan de levendigheid en de leefbaarheid in het dorp.

Tijdelijk gebruik

In 2013 overlegde de gemeente met de dorpscommissie Den Hoorn over een herbestemming van de Drijverschool. De dorpscommissie gaf aan de mogelijkheid open te willen houden dat erin de Drijverschool in de toekomst weer een basisschool of een dependance daarvan gehuisvest zou kunnen worden. Gegeven die wens was de dorpscommissie dan ook niet voor een herontwikkeling van de locatie op korte termijn. Tijdelijk gebruik van het pand zou wel een goede zaak zijn. De stichting Loodsen door het Landschap heeft vervolgens, gesteund door de dorpscommissie, het initiatief genomen tot het formuleren van een plan voor gebruik van het bestaande gebouw.

In dit plan zijn twee initiatieven geïntegreerd: die van stichting 't Drijverhuus en van 'De VerzamelPost'. De activiteiten van ZDH (gymnastiek) zullen ook tot eind 2014 door kunnen gaan. De overeenkomst loopt tot 1 januari 2015 . Het gaat dus om een pilot.

't Drijverhuus

't Drijverhuus vervult een prominente rol bij evenementen zoals Klifhanger, Broadway en Jazz on the Waves. Betrokken bij 't Drijverhuus is ook Stichting Oase, die landelijk actief is op gebied van natuur, tuin, cultuur en kunst. Deze stichting wil vooral graag invulling geven aan de pijler 'natuur en landschap' door middel van onder meer excursies, workshops en lezingen. In samenwerking met de eerste 'artist in residence' zal Stichting Oase ook zorgen voor een passend, organisch ontwerp van de hele tuin. Na een algemene opknapbeurt rondom de school zal Oase - als vingeroefening - alvast zorgen voor de inrichting van een bloementuin vol fraaie eenjarigen achter de lokalen van Klif ART. Uiteraard is Stichting Oase ook zeer blij met het feit dat het omringende landschap bij de plannen wordt betrokken. Zo wordt de school bijvoorbeeld vertrekpunt van een nieuwe wandeling.

De VerzamelPost

De VerzamelPost is, zoals de naam al aanduidt, de ultieme plek op Texel waar men el¬kaar kan ontmoeten. Om even te werken, deelgenoot te zijn van een event, kennis te delen, onder andere middels inloopspreekuren, sociaal een steentje bij te dragen door workshops te geven, een korte en daadkrachtige zakelijke meeting te houden, anderen te inspireren, geïnformeerd te worden over veranderingen op het eiland en soms om ge¬woon even te lachen of authentieke Texelse producten te proeven. Dit alles sluit aan bij de nieuwe business modellen die gebaseerd zijn op collectieve waardecreatie en waarbij de verbinding tussen sociaal-maatschappelijke en economische waarden centraal staat. Op 1 mei aanstaande is iedereen van harte welkom op de open dag.

Voor meer informatie: www.deverzamelpost.nl.

Ondertekening

De overeenkomst werd op 10 april 2014 ondertekend. Namens de gemeente tekenden wethouder Hercules. Voor de stichting 't Drijverhuus tekenden Cor van Heerwaarden en Gerard Bakker. Voor De VerzamelPost tekenden Valerie Jongeneel, Ester Zandstra, Sandra Koning-Nijboer, en Kirsten Dashorst.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl