Onroerend Goed en Wonen: 02 mei 2014 Wooncompagnie heeft in de regio Schagen een grootscheeps onderhoudsproject afgerond

Wooncompagnie logoBron: Wooncompagnie - In totaal zo'n tachtig woningen, in verschillende kernen, zijn voorzien van hoogwaardige bodemisolatie. Daarnaast werd bij een groot aantal van deze woningen HR++ isolatieglas geplaatst. Dit naar volle tevredenheid van de bewoners. 'Onze woning is veel comfortabeler geworden,' vertelt Annette Ursem uit Wieringerwaard. 'Door de isolerende maatregelen is het sneller warm en de lucht veel droger. We voelen ons gewoon nog prettiger in huis.'

Vaarwel optrekkend vocht

Vrijwel alle bewoners die hiervoor in aanmerking kwamen, maakten gebruik van het aanbod hun woning te laten voorzien van bodemisolatie. Groot voordeel van bodemisolatie is dat optrekkend vocht verleden tijd is en warmteverlies zoveel mogelijk wordt beperkt.

Een dikke laag 'isolatiechips'

Bij bodemisolatie wordt een dertig centimeter dikke laag 'isolatiechips' onder de vloer aangebracht. Het isolatiemateriaal wordt met een vrachtwagen naar de betreffende locatie vervoerd en door een speciaal daartoe uitgeruste medewerker in de kruipruimte geblazen.

Totale woonlasten beperken

Bij het project tekende HANECO voor de advieswerkzaamheden en aannemersbedrijf Tuin-Zijpe voor de uitvoering. Deze partijen, beide afkomstig uit 't Zand, werden begeleid door bouwkundig opzichter Peter Tuin van Wooncompagnie. Het toepassen van energetische maatregelen en hiermee de totale woonlasten van huurders beperken, is een speerpunt binnen het beleid van de woningcorporatie.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl