Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 06 mei 2014 College Hollands Kroon neemt besluit over burgerinitiatieven accommodatiebeleid

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Op 29 april 2014 heeft het college een besluit genomen over de burgerinitiatieven de Cultuurschuur in Wieringerwerf, de Schakel in Barsingerhorn, de Tweewegen in Wieringerwaard, de sportcampus in Wieringerwerf en de Zwerm in Winkel in het kader van het accommodatiebeleid. Om een goed besluit hierover te kunnen nemen heeft het college allereerst beleidsregels vastgesteld. Deze beleidsregels vormen een toetsingskader om te beoordelen onder welke voorwaarden maatschappelijk vastgoed overgedragen kan worden aan inwoners en andere initiatiefnemers. De beleidsregels zijn onderaan dit bericht als bijlage opgenomen.

Burgerinitiatieven

Aan de hand van dit toetsingskader heeft het college besloten medewerking te verlenen aan de volgende burgerinitiatieven:

Het college heeft besloten geen medewerking te verlenen aan het initiatief voor De Tweewegen in Wieringerwaard. In afwachting van de besluiten die moeten worden genomen over de nieuwbouw voor basisonderwijs en gymnastiek, is het initiatief van de Sportcampus Wieringerwerf voorlopig aangehouden. Ook is besloten om het voormalig schoolgebouw De Zwerm in Winkel te gaan verkopen.

Reserve vastgoed

Voor de financiële gevolgen van deze burgerinitiatieven heeft het college de goedkeuring van de gemeenteraad nodig. Het college stelt op 22 mei 2014 de raad voor om een reserve voor vastgoed in te stellen. Met dit budget kunnen investeringsbijdragen voor de genoemde burgerinitiatieven worden ondersteund.

Opbrengsten van verkocht vastgoed worden in deze reserve gestort.

Kaders accommodatiebeleid: eigendom en beheer overdragen

De raad heeft in juni 2013 de kaders voor het accommodatiebeleid vastgesteld.

Eigen verantwoordelijkheid en versterking van de zelfredzaamheid van inwoners zijn uitgangspunt. De gemeente draagt eigendom en beheer van accommodaties dan over aan verenigingen, instellingen en besturen. Hoe dat gaat gebeuren wordt uitgewerkt in een aantal uitvoeringsprogramma's voor welzijnsaccommodaties, sport, onderwijs en overige gebouwen. De burgerinitiatieven hebben bij de uitwerking voorrang gekregen.

Uitvoeringsprogramma andere accommodaties in Hollands Kroon

De uitvoeringsprogramma's voor de andere accommodaties en de financiële consequenties daarvan worden in juni 2014 aan de gemeenteraad voorgelegd. Deze programma's gaan over:

Voor nadere informatie: www.hollandskroon.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl