Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 19 juni 2014 Inwoners Hollands Kroon betrokken bij hun woonomgeving

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - In 2012 is een onderzoek uitgevoerd door I&O Research naar de waardering van de openbare ruimte binnen Hollands Kroon. Begin 2014 is er een herhalingsonderzoek uitgevoerd om inzicht te krijgen in de ontwikkelingen in de afgelopen twee jaar. Met de resultaten uit dit rapport kan het college en de gemeenteraad bepaalde beleidskeuzes maken op het gebied van de inrichting en het onderhoud van de openbare ruimte.

Beoordeling woonomgeving iets afgenomen

De inwoners van Hollands Kroon beoordelen hun eigen woonomgeving gemiddeld met een 6,9. Ten opzichte van 2012 (7,1) is deze beoordeling iets afgenomen. Over het algemeen vindt bijna één op de zes inwoners dat de woonomgeving achteruit is gegaan en slechts een klein deel (6%) vindt dat deze vooruit is gegaan. Vergeleken met 2012 is het deel dat een vooruitgang ervaart kleiner geworden en de groep die een achteruitgang ervaart groter. Binnenkort kijkt de gemeente of de resultaten aanleiding bieden huidig beleid te wijzigen.

Aandacht voor problemen in de buurt

Inwoners van Hollands Kroon scoorden ‘aandacht voor problemen in de buurt’ relatief slecht. De gemeente gaat ervan uit dat de nieuwe manier van werken in de openbare ruimte hier verbetering in gaat brengen. De nieuwe basisorganisatie van de gemeentelijke buitendienst omvat een meldingenteam dat acute meldingen behandelt, een team van kernbeheerders voor de verschillende dorpskernen en het beheerteam dat de basiskwaliteit in de openbare ruimte volgens het kwaliteitsplan bewaakt.

Positieve resultaten en aandachtspunten

Uit de resultaten blijkt overigens dat een groot gedeelte van de inwoners tevreden is over de hoeveelheid fiets- en wandelroutes in de wijk en ook de verlichting en openbaar groen worden positief beoordeeld. Aandachtspunten die worden genoemd zijn: de kwaliteit van straten en trottoirs, de aanpak van hondenpoep en zwerfafval en het onderhoud van het openbaar groen. Bijna negen op de tien inwoners voelt zich verantwoordelijk voor de leefbaarheid van de woonomgeving.

De "Resultaten onderzoek openbare ruimte 2014" zijn te vinden op www.hollandskroon.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl