Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 25 juni 2014 Succesvolle afsluiting reeks zelfbouwcafé

Provincie Noord-Holland logo

Bestuurlijk lef nodig

Namens de gemeenten waren wethouders Marisa Kes (Edam-Volendam), Hans Krieger (Purmerend) en Jeroen Olthof (Zaanstad) aanwezig. Hans Krieger kondigde het plan 'De Zaanse Eilanden' aan. Dat plan omvat tuinen, speelruimte voor kinderen en ligt tegen het centrum van Purmerend aan.

Marisa Kes (Edam-Volendam): "Wij hebben veel ervaring met zelfbouw. Gemeente ontwikkelt zelf en heeft al ruim vijftig gemeenten op bezoek gehad. Er wordt gewoon doorgebouwd dankzij vertrouwen in het systeem. Er wordt gewerkt op basis van woon/wens inventarisatie. Soms wordt wel 20% besparing bereikt op de aanbesteding. Geen winst. Wel een klein risicobuffer. Inmiddels zijn er ruim 500 woningen neergezet, zijn vijftien vrije kavels (350.000 euro) en kleinere kavels voor rijwoningen verkocht (CPO). We inventariseren welke wensen er leven; ook voor kavels van 2 onder 1 kap. Een belangrijk voordeel van zelfbouw is dat je extra opties in de bouw mee kunt nemen bij de aanbesteding. "Jeroen Olthof (Zaanstad): "Zaanstad is groot geworden met zelfbouw en we zien dat het nu opnieuw wordt ontdekt. In het centrum komt een plek voor CPO en ook voor senioren zijn er mogelijkheden in combinatie met zorg. Er is ruimtelijk bestuurlijk lef nodig om besluiten te nemen over vragen als: Kun je binnenstedelijk aan de slag met kleinschalige bouwprojecten? Hoeveel ruimte geef je aan nieuwe initiatieven? Durven wij het aan om ruimte te geven en mensen aan de slag te laten gaan?"

Meer informatie op www.noord-holland.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl