Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 04 juli 2014 Presentatie identiteitsprofielen Sint Maartenszee en Petten

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Op woensdag 2 juli 2014 werden de identiteitsprofielen van Petten en van Sint Maartenszee gepresenteerd. De presentatie vond plaats in aanwezigheid van gedeputeerde Joke Geldhof van de provincie Noord-Holland en wethouders Jelle Beemsterboer en Jan Bouwes van de gemeente Schagen.

Sint Maartenszee is een kleine, onopvallende badplaats, een beetje verstopt tussen Petten en Callantsoog. Het wordt vooral bezocht door families met jonge kinderen en gepensioneerden. Naar Petten komen bezoekers vooral voor de dijk of de natuurrijke omgeving. Door de kust te versterken met zand krijgt Petten binnenkort een nieuw strand en groot duingebied voor de deur.

Gedeputeerde Geldhof: “Uit dit onderzoek blijkt dat toeristen vooral naar Sint Maartenszee komen voor het rustige strand en de mooie natuur. Dat is iets om te koesteren. Om ook in de toekomst deze vaste bezoekers te blijven trekken, is het van belang dat de accommodaties wel up-to-date blijven. Voor Petten bieden de kustversterking en een grotere openstelling van het ECN-terrein kansen om het dorp toeristisch meer op de kaart te zetten. Ik hoop dat de gemeente Schagen deze kansen weet te verzilveren, door initiatiefnemers uit te nodigen die begrijpen welke ontwikkelingen passen bij het dorp én die onderscheidend zijn.

Zodat bezoekers aan Petten ervoor terug komen.” De afgelopen maanden zijn de unieke DNA-profielen van Sint Maartenszee en van Petten via werksessies met de methode ‘Identity Matching’ in woord en beeld gebracht door de provincie, samen met de gemeente, inwoners, ondernemers, bezoekers en deskundigen. Deze identiteitsprofielen laten zien waarin de kernen zich kunnen onderscheiden van andere kustplaatsen en welke kansen er liggen. Het helpt de gemeente Schagen om keuzes te maken in toekomstige initiatieven, zoals bestemmingsplannen en marketingstrategieën.

Identiteit Kustplaatsen

De provincie vindt het belangrijk dat de Noord- Hollandse kust niet alleen veilig, maar op de lange termijn ook economisch sterk, divers en aantrekkelijk blijft in een tijd dat de kust volop in ontwikkeling is. Daarom ondersteunt de provincie de kustgemeenten via het project Identiteit Kustplaatsen om hun verschillende karakters in kaart te brengen. De gemeenten dragen financieel bij.

Resultaat

Het resultaat van Petten en Sint Maartenszee is te bekijken op de pagina Identiteit Kustplaatsen - www.noord-holland.nl.

De resultaten van Castricum, Texel, Callantsoog, Wijk aan Zee, IJmuiden, Den Helder, Julianadorp, Zandvoort, Bloemendaal en Heemskerk zijn al bekend. De overige kustplaatsen volgen nog. Uiteindelijk vormen alle profielen samen één kustprofiel voor de totale Noord-Hollandse kust.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl