Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 10 juli 2014 Asbestverdacht materiaal op Wieringermeerdijk

HHNK logoBron: HHNK - We hebben op de Wieringermeerdijk ter hoogte van Gemaal Lely tijdens dijk-versterkingswerkzaamheden asbestverdacht materiaal aangetroffen. De fragmenten zijn aangetroffen in de filterlaag van de dijk, nadat een laag bloksteen was verwijderd.

Uit voorzorg zijn hekken geplaatst, waarschuwings-borden aangebracht en is het werk tijdelijk stilgelegd. De verdachte deeltjes worden onderzocht door HB Adviesbureau uit Alkmaar, door inspectie van de filterlaag. Vervolgens worden de daarbij aangetroffen stukjes asbestverdacht materiaal geanalyseerd; er wordt bepaald of ze asbesthoudend zijn en zo ja welk type asbest. Afhankelijk van de uitkomst hiervan wordt bepaald of aanvullende maatregelen nodig zijn. De omwonenden en aanliggende bedrijven worden door ons geïnformeerd over het plaatsen van de hekken en het onderzoeken van de filterlaag.

Voorbereidingswerkzaamheden

Voorafgaand aan de uitvoering van het versterkingswerk aan de dijk hebben we steekproeven laten uitvoeren naar de aanwezigheid van vervuiling zoals asbest en niet gesprongen explosieven. De resultaten van dat onderzoek vormden geen aanleiding tot het nemen van maatregelen. Bij het weghalen van de bloksteen is toch asbestverdacht materiaal aangetroffen. Op dit moment zijn de verdachte delen met hekken afgezet en wordt de locatie onderzocht.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl