Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 11 juli 2014 Subsidie voor woningisolatie tegen windturbinegeluid

rijksoverheid logo Bron: Rijksoverheid - Huiseigenaren van zo'n 400 woningen die vlakbij bestaande windmolens staan kunnen in aanmerking komen voor subsidie om de woning te isoleren tegen geluid. Dit schrijft staatssecretaris Mansveld vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

Met de subsidieregeling wil Mansveld de overlast door windturbinegeluid beperken.

Voor windmolens geldt dat er vanaf 2011 een nieuwe geluidsnorm is waaraan getoetst wordt voordat er een vergunning wordt verleend. Maar er zijn ook woningen in Nederland die naast windmolens staan die vóór 2011 zijn neergezet.

Daarom heeft de staatssecretaris onderzoek laten doen door het RIVM waaruit blijkt dat er ongeveer 400 woningen zijn die te maken hebben met een geluidsbelasting die hoger is dan de nu geldende geluidsnorm waar nieuwe windmolens aan moeten voldoen (47 dB Lden).

Uit het onderzoek blijkt verder dat er genoeg belangstelling is bij woningeigenaren om hun huis te laten isoleren. Afhankelijk van het aantal betrokken woningen is het totale subsidiebedrag maximaal € 6,5 miljoen. De subsidieregeling wordt nu verder uitgewerkt waarna via voorlichting aan huiseigenaren wordt duidelijk gemaakt waar zij zich kunnen aanmelden voor de regeling.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl