Onroerend Goed en Wonen: 15 juli 2014 Dorpsraad en Zakenclub 't Zand hebben zich samen ingezet om het (dorps)plein aan de Keinsmerweg een ander uiterlijk te geven

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Afspraak met Zijpe: In de nadagen van de gemeente Zijpe hadden Dorpsraad en Zakenclub een deal kunnen maken met de toenmalige wethouder. Er was eigenlijk geen geld voor de renovatie, maar beide instanties boden aan om het werk uit te voeren met lokale ondernemers en de inzet van vrijwilligers. Dit initiatief zou een aanmerkelijke financiële besparing opleveren.

Nieuw Schagen

De nieuwe wethouder Sigge van der Veek heeft deze afspraak overgenomen en is de uitdaging aangegaan. Juni 2014 zijn de activiteiten aan het pleintje begonnen.

De firma Sneekes heeft de containers verplaatst. Waarna onder leiding van "ondernemer van het jaar" stratenmaker Jan Schilder de bestrating werd aangepakt. Die bestrating werd op 8 juli 2014 afgerond en het geheel ziet er perfect uit.

Ontwerp

Het ontwerp is in samenspraak met de winkeliers rond het plein tot stand gekomen. Helaas waren de mogelijkheden beperkt, omdat tijdens de jaarlijkse kermis een groot deel van het plein door de botswagentjes wordt gebruikt en er dus geen hoge blijvende obstakels geplaatst konden worden. Daardoor zijn onder andere ook de groenperkjes beperkt gebleven. Die worden in het najaar pas aangeplant. Ook de verdere aankleding van het plein, middels zitbanken en lantaarnpalen laat nog even op zich wachten. Waarschijnlijk worden deze nog wel in de zomervakantie geplaatst. Eind 2014 is het definitieve eindresultaat te zien.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl