Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 19 augustus 2014 Start pilot integraal wijkteam Schagen

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Pilot met Jeugd & gezinscoaches uitgebreid tot integraal wijkteam. De gemeente Schagen is in november 2013 gestart met een pilot van jeugd- en gezinscoaches. Vanaf 18 augustus 2014 breiden we dit team uit tot een integraal wijkteam, waarin specialisten op het gebied van jeugd, Wmo, schuldhulpverlening en werk en inkomen samenwerken.

Dichterbij de inwoners

Het Rijk geeft gemeenten een grotere verantwoordelijkheid op sociaal gebied, namelijk op werk & inkomen, niet medische zorg en jeugdzorg. Om te komen tot een krachtige uitvoering van de nieuwe taken gaat de gemeente Schagen werken met wijkteams. Hiermee kan ondersteuning en zorg zo dicht mogelijk bij de inwoners georganiseerd worden. Heeft u een ondersteuningsvraag op meerdere gebieden, dan houdt u één aanspreekpunt. Zo hoeft u niet elke keer opnieuw uw verhaal te doen.

Waarom een pilot?

Een belangrijk doel is te komen tot goede samenwerking, zowel tussen de verschillende disciplines binnen het wijkteam als met de partners van het wijkteam. Ook onderzoeken we in de pilot waar de knip ligt in de verschillende processen; wat doet het wijkteam, wat doet het RAKC (Regionaal Administratie- en Kenniscentrum), wat doen externe organisaties en wat doet de vrijwilliger of mantelzorger. Een belangrijk uitgangspunt is dat het wijkteam contacten onderhoudt met informele zorg waar deze er al zijn. Mocht dit contact er niet of nauwelijks zijn, dan wordt dit bevorderd. Ten slotte gebruiken we de pilot om methodieken te testen, bijvoorbeeld de ‘Zelfredzaamheidsmatrix’.

Verbeterpunten voeren we meteen door in de werkwijze.

Hoe kunt u terecht bij het wijkteam?

U kunt het wijkteam vanaf 18 augustus 2014 bereiken via het KCC van de gemeente Schagen op nummer (0224) 210 400. De medewerker van het KCC brengt u dan in contact met een medewerker van het wijkteam. Op de pagina ‘wijkteam’ - http://www.schagen.nl/inwoner/wijkteam_43086/ - vindt u meer informatie over de pilot en de ontwikkelingen met betrekking tot het wijkteam.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl