Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 20 augustus 2014 Gezocht: 25 meedenkers: "Nieuw Den Helder verbinden met de duinen"

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Samen met Woningstichting en Landschap Noord-Holland zoeken we 25 enthousiaste bewoners die mee willen denken over hoe we Nieuw Den Helder beter kunnen verbinden met het duingebied. Uitganspunt is een kaart zonder hekken, begrenzingen en barrières. Het schetsatelier wordt in september/oktober georganiseerd.

Welke hekken kunnen weg? Welke zijn juist belangrijk? Kunnen we gebieden beter met elkaar verbinden? Kunnen de routes door de duinen beter? Is het mogelijk om de duinen de wijk in te trekken? Welk gebied is het meest geschikt om honden los te laten lopen? Al dit soort vragen komen aan de orde.

Gemeenschappelijk voorstel

Nieuw Den Helder ligt geweldig aan de duinen. Toch voel je dat niet echt in de straten. Tijdens het schetsatelier bekijken bewoners, gebruikers en beheerders hoe het duingebied beter aan kan sluiten op de wijk. En ook hoe het duingebied meer tot één geheel kan worden gemaakt. We gaan samen bekijken waar mensen recreëren, hun hond uitlaten, waar hekken wegkunnen of juist moeten worden geplaatst. Het doel is een gemeenschappelijk voorstel waar bewoners, natuurliefhebbers, hondenbezitters en allerlei andere gebruikers zo goed mogelijk naast elkaar gebruik kunnen maken van het gebied en waarbij de duinen beter beleefd worden vanuit de wijk.

Tijdens de avond krijgt u volop de ruimte uw eigen ideeën in te brengen en te bespreken. U helpt ons en uzelf zo mee om uw woonomgeving mooier te maken! De resultaten worden voorgelegd aan de bestuurders van de gemeente Den Helder, woningstichting Den Helder en Landschap Noord-Holland.

Wilt u meedoen aan dit atelier? Laat het ons weten. Er is plaats voor 25 mensen, dus meld u snel aan door een e-mail te sturen naar Willem Stam, of door te bellen met 140223.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl