Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 27 augustus 2014 Gemeenten en BoerderijenStichting informeren stolpeigenaren over duurzaam behoud - bijeenkomst op 15 september in Schagen en 22 september in Hollands Kroon

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - De stolp is beeldbepalend in het Noord-Hollandse landschap, het hoort bij ons cultureel erfgoed. Als je Schagen zegt, dan denk je niet meteen aan stolpboerderijen. Toch telt de gemeente Schagen ruim vijfhonderd historische stolpen. Hollands Kroon is bijna zeshonderd stolpen rijk.

"Samen goed voor bijna 1100 stolpen. Daar zijn we trots en zuinig op. Daarom organiseren de gemeenten Hollands Kroon en Schagen samen met de RUD NHN en de BoerderijenStichting Noord-Holland Vrienden van de Stolp een uitwisseling van kennis en ervaring over het duurzaam conserveren en gebruiken van de stolp," aldus wethouder Theo Groot van Hollands Kroon. Het doel is het wonen in de stolp aantrekkelijk en betaalbaar te houden.

"Een stolp is heel bijzonder: de wanden, binnenmuren en vloeren bezitten van nature het vermogen om warmte vast te houden en dit op het juiste moment af te geven. Ook komt er verse lucht naar binnen door natuurlijke ventilatie en is de inval van daglicht goed. Als een Stolpeigenaar dit weet, kan daar handig gebruik van worden gemaakt" vult wethouder Sigge van der Veek uit Schagen aan. "Stolpen werden in tijden van energieschaarste gebouwd. Duurzaam zou je zeggen.

Toch kan het wonen en conserveren van de stolp nog veel duurzamer. Dat laten w samen met toonaangevende experts op de bijeenkomst zien."

Bijeenkomst voor Stopeigenaren

De bijeenkomst is speciaal voor de particuliere stolpeigenaren in Schagen en Hollands Kroon. Naast bouwtechnische kennis en duurzame energiebesparende maatregelen staan ook financieringsmogelijkheden op het programma, waaronder de fiscale aftrek voor het onderhoud van monumenten en de subsidieregeling voor energiebesparende maatregelen.

De bijeenkomst in Schagen wordt gehouden op maandag 15 september 2014 van 19.00 tot 21.00 uur aan de Keinsmerweg 42 in 't Zand.

In Hollands Kroon wordt de bijeenkomst op 22 september 2014 gehouden van 20.00 tot 22.00 uur op het gemeentehuis in Anna Paulowna aan De Verwachting 1.

Informatie en aanmelden

Bent u eigenaar van een stolp met woonbestemming? Dan is deze bijeenkomst zeker iets voor u. Aanmelden is noodzakelijk, dit kan per email bij mevrouw B.

Harskamp van de RUD NHN via

Vergeet niet te aan te geven voor welke datum u zich aanmeld en met hoeveel personen u wilt komen. Deelnemen aan de bijeenkomst is voor stolpeneigenaren kosteloos.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl