Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 01 oktober 2014 Den Helder krijgt opnieuw wijkwethouders

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Net als in de vorige collegeperiode krijgen de wethouders naast hun specialismes een wijk als aandachtsgebied. Dat sluit uitstekend aan bij de ambities van de meerderheid van de raad. In het coalitieakkoord hebben burgerparticipatie en wijkgericht werken een belangrijke plek.

Het college verwacht dat wijkwethouders kunnen helpen om de verbinding tussen burger en bestuur te versterken. Het wijkwethouderschap is vooral een informele rol. De wijkwethouder wordt bestuurlijk ambassadeur en aanspreekpunt voor de wijk, bezoekt bewoners regelmatig bij uiteenlopende gelegenheden en heeft korte lijnen met de gemeentelijke wijkmanager en wijkconciërge van de betreffende wijk.

Om verkeerde verwachtingen te voorkomen, is afgesproken dat de wijkwethouder geen formele verantwoordelijkheid van vakwethouders overneemt en dat de wijkwethouder geen praktische problemen oplost waarvoor bewoners bij de wijkconciërge moeten zijn. Daarom is besloten om geen officiële wethouderspreekuren voor burgers in de wijk te houden.

Verdeling wijkwethouders

De verdeling van de wijkwethouders is als volgt:

Geurt Visser heeft als wethouder financiën een brede rol en kan alle wijkwethouders bij specifieke aangelegenheden vervangen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl