Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 01 oktober 2014 Den Helder: Eerste paal nieuwe centrale bibliotheek School 7

Kopgroep Bibliotheken logoBron: KopGroep Bibliotheken - Onder grote belangstelling draaide directeur Mannes Westra op 24 september 2014 de eerste paal van de nieuwe centrale bibliotheek de grond in. Na bijna een jaar van voorbereidende activiteiten (er moest onder meer asbest uit de oude school verwijderd worden) kan het bouwen nu echt beginnen. Aan de zijkant van het gebouw en aan de kant van de Keizersgracht wordt een nieuw deel aan de oude school gebouwd.

Van de oude school blijft niet alleen de gevel staan, het hele gebouw wordt gebruikt in het ontwerp. Architectenkoppel Evelien van Veen en Marcel van der Veer heeft de structuur van lokalen, gangen en toiletten intact gelaten. De nieuwbouw wordt de drager voor alle boeken, omdat het gewicht van al die materialen teveel is voor de vloeren van het bestaande gebouw.

In de oude school komen cursusruimten die door de bibliotheek, maar ook door de Helderse Volksuniversiteit gebruikt gaan worden. Ook krijgt de Helderse Historische Vereniging er onderdak. Op de eerste verdieping komt een kleine theaterzaal voor lezingen en presentaties en een Leescafé met prachtig uitzicht op de binnenhaven.

Woningstichting Den Helder bouwt de nieuwe bibliotheek, KopGroep Bibliotheken wordt huurder. De oplevering is naar verwachting eind 2015.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl