Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 02 oktober 2014 Start bouw DekaMarkt in Den Oever een feit

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Op 29 september 2014 is gestart met de bouw van de nieuwe DekaMarkt aan de Havenweg in Den Oever. Dit betekent dat de supermarkt in de Voorstraat medio 2015 zal gaan verhuizen naar het zogenoemde Recreatietransferium. Dit is het ontwikkelingsgebied tussen de N99 en de Havenweg.

Verplaatsing supermarkt

Vanaf 2005 is gesproken over de verplaatsing van de supermarkt. De oorzaak is dat de DekaMarkt heeft aangegeven op de huidige locatie geen toekomst meer heeft vanwege beperkte groeimogelijkheden. Wethouder Theo Meskers onderstreept nog maar eens dat hij blij is dat de supermarkt behouden blijft voor het dorp.

"Ondernemers zijn belangrijk voor Hollands Kroon. We willen ze daarom zoveel mogelijk faciliteren. Zij dragen namelijk allemaal bij aan de economie en werkgelegenheid in onze gemeente."

Binnen het project Waddenpoort Den Oever wordt samen met de DeKamarkt bekeken hoe het oude pand in de Voorstraat een nieuwe invulling gegeven kan worden. De binnendorpse ontwikkelingen zijn een belangrijke pijler binnen dit project. Zo wordt op dit moment samen met inwoners bekeken hoe de Voorstraat en Zeestraat opgewaardeerd kan worden en kan de nieuwe brede school in oktober 2014 in gebruik worden genomen.

Recreatietransferium

Met de bouw van de nieuwe Dekamarkt is de realisatie van het Recreatietransferium nu echt begonnen. Het gebied tussen de Havenweg en N99 is één van de belangrijke ontwikkelingen binnen het project Waddenpoort Den Oever.

Sinds 1999 heeft de voormalige gemeente Wieringen als doel gehad de plek om te vormen tot een aantrekkelijke verblijfsplek, informatief startpunt en een pleisterplaats voor eten, drinken en boodschappen. De verplaatsing van de supermarkt is hierin een belangrijke stap. Eerder dit jaar verkocht Hollands Kroon een kavel aan 'De Toffe Peer' voor de bouw van een pannenkoekenhuis / ijssalon. Ook is de gemeente in gesprek met andere ondernemers voor de resterende kavels.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl