Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 28 november 2014 Schagen: Deel bouwlocatie Lauriestraat verkocht aan Bot Bouw

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Een deel van de bouwlocatie op de hoek Lauriestraat/Julianalaan, beter bekend als bouwplan 'Hofpark' heeft de gemeente verkocht aan Bot Bouw Initiatief. De koopovereenkomst van dit tweede kwart is getekend op woensdag 26 november 2014 in het gemeentehuis Schagen, door wethouder André Groot en de projectontwikkelaar; directeur J.M. Groen van Bot Bouw Initiatief.

Het bouwplan Hofpark bevat in totaal de realisatie van vier woontorens, met elk tien appartementen en een binnenterrein met parkeerplaatsen en bergingen. Bot Bouw Initiatief heeft de eerste toren ("Toren A") afgebouwd, na faillissement van het bouwbedrijf dat hiermee begonnen was. Deze eerste toren is eerder dit jaar gereed gekomen en de appartementen zijn verkocht.

Burgemeester en wethouders besloten, ook eerder dit jaar, om het tweede kwart van de locatie Lauriestraat te verkopen. Bot Bouw Initiatief heeft een bieding gedaan op dit kwart perceel. De gemeente heeft hierop gereageerd en met Bot Bouw Initiatief is nu een koop-/realisatieovereenkomst uitgewerkt, die op 25 november 2014 door het college werd goedgekeurd. De volgende dag is deze overeenkomst getekend.

Omdat Bot nu wederom een kwart van de locatie heeft gekocht, kan de projectontwikkelaar nu "Toren B" bouwen. Deze toren zal gelegen zijn naast de al gerealiseerde "Toren A", aan de zijde van de Julianalaan. Bot Bouw Initiatief realiseert het gebouw voor eigen rekening en risico. Ook draagt de projectontwikkelaar zorg voor de inrichting van een strook openbare ruimte rond het gebouw. Deze strook wordt ingezaaid met gras voordat de gemeente de strook terugkoopt. De ontwikkelaar mag een deel van de bouwlocatie gebruiken als bouwterrein. Dit deel wordt na afloop weer netjes overdragen aan de gemeente.

De ontwikkelaar beschikt over een onherroepelijke omgevingsvergunning om "Toren B" te kunnen bouwen. Inmiddels is de verkoop van de appartementen gestart. Meer informatie hierover is te vinden op www.hofpark-schagen.nl

De derde en vierde toren van het plan ("Toren C" en "D") worden vooralsnog nog niet gerealiseerd. Deze zijn onderdeel van het nieuwe gemeentelijke woningbouwprogramma, waarvoor nog een prioritering moet worden vastgesteld.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl