Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 01 december 2014 SPAR investeert in leefbaarheid Petten

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft een actieve samenwerking met een aantal bedrijven die een rol spelen bij verbetering van de leefbaarheid in gebieden waar deze onder druk staat. Op initiatief van BZK hebben SPAR-Holding B.V. en BZK op 9 oktober 2013 een intentieverklaring met elkaar gesloten met het oog op de voorzieningen in zg. krimp- of anticipeergebieden. Een groot aantal vestigingen van Spar Holding (Spar en Attent) is gelegen in dergelijke gebieden.

Bundeling van functies

Kern van de samenwerking is het bundelen van het lokale supermarktnetwerk (private functies) met het netwerk van maatschappelijke taken (bv. bibliotheek, gemeenteloket, etc.), die ieder voor zich in een kleine kern moeilijker levensvatbaar zijn. Gezamenlijk wordt onderzocht welke vragen rondom leefbaarheid spelen. Vervolgens wordt bekeken welke rol de lokale winkel hierin kan spelen en of het mogelijk is dat de services en diensten van de SPAR kunnen worden uitgebreid of aangepast om de leefbaarheid van het dorp te verbeteren.

Ook wordt bekeken of hierop andere private of publieke partners kunnen aansluiten met producten of diensten.

Vijf pilots

In vijf kleine kernen in Nederland wordt nu een pilot met de SPAR gehouden. En Petten is daar één van. Bovengenoemde partijen zijn onlangs met de dorpsraad, de gemeente en de lokale SPAR-ondernemer in gesprek gegaan. Ook de Vereniging van Kleine kernen in Noord-Holland was van de partij. Afgelopen maanden zijn de eerste gesprekken met inwoners en stakeholders in Petten geweest om te kijken welke wensen en ideeën er leven. De Vereniging van Kleine kernen in Noord-Holland zal deze pilot blijven volgen om de ervaringen vanuit Petten mee te nemen naar andere dorpen. (Bron: Vereniging van Kleine kernen in Noord-Holland)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl