Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 05 december 2014 Texel: Asbest aangetroffen bij bodemonderzoek Duykerdam

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - Bij bodemonderzoek is op de plaats van de voormalige schapenboet aan de Duykerdam asbest in de grond aangetroffen. In dit soort gevallen is de gemeente verplicht om maatregelen te nemen. Betreden van het terrein wordt ontraden.

Daarom worden er hekken rond het terrein geplaatst. De vervuiling wordt door een gecertificeerd bedrijf gesaneerd. Omwonenden ontvangen hierover een brief van de gemeente Texel.

Enige tijd geleden is de voormalige schapenboet gesloopt. Deze wordt elders weer opgebouwd. Het is de bedoeling dat op de locatie aan de Duykerdam een bouwkavel gerealiseerd wordt. De gemeente levert de bouwgrond zonder beperkingen, die bijvoorbeeld voortkomen uit vervuiling. Om daar zeker van te zijn is een bodemonderzoek uitgevoerd. Tijdens dit onderzoek is asbest aangetroffen.

Sanering door een gecertificeerd bedrijf is dan ook noodzakelijk. Gemeente is momenteel bezig met voorbereiding op de opdrachtverstrekking.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl