Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 15 december 2014 Buurtauto Stop Woninginbraken in Hollands Kroon van 15 t/m 19 december 2014

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - In de laatste periode van het jaar is vaak een stijging van het aantal woninginbraken te zien. Dit blijkt uit cijfers van de politie. Om inbraken juist in deze periode aan te pakken rijdt er van 15 tot en met 19 december 2014 een buurtauto met een preventieteam door Hollands Kroon.

U kunt bezoek krijgen van het preventieteam 'Stop Woninginbraken'. Zij geven u gratis voorlichting over het beter beveiligen van uw woning en het treffen van maatregelen om de kans op een inbraak te verkleinen. De preventiemedewerkers geven u tips en informeren over onveilige situaties rondom uw huis.

Aanpak woninginbraken prioriteit bij gemeente

Woninginbraken vormen nog steeds een groot veiligheidsprobleem in onze samenleving. Elke inbraak is er één teveel en heeft een grote impact op het veiligheidsgevoel van het slachtoffer. De gemeente Hollands Kroon is een veilige gemeente, maar ook hier wordt nog te vaak ingebroken. De gemeente heeft de aanpak van woninginbraken daarom als prioriteit benoemd in het veiligheidsbeleid.

Om het aantal woninginbraken terug te dringen neemt de gemeente deel aan de samenwerking met andere gemeenten in Noord-Holland, de politie Eenheid Noord-Holland en het Openbaar Ministerie. Deze gezamenlijke aanpak houdt in dat er door de 38 gemeenten herkenbare buurtauto's 'Stop Woninginbraken' rijden met daarin preventieteams. De teams bezoeken wijken waar wordt ingebroken of staan op plaatsen waar veel mensen samen komen.

Waar en wanneer

U kunt het preventieteam tegenkomen op:

Hoe herkent u de preventiemedewerkers?

De medewerkers zijn te herkennen aan een rood hesje voorzien van het logo 'Stop Woninginbraken'. Het team bezoekt uw wijk per auto. De auto is ook voorzien van dit logo samen met de logo's van politie, gemeenten en openbaar ministerie.

Wat kunt u zelf doen?

U kunt ons helpen uw woning en uw buurt veiliger te maken:

Meer informatie leest u op: www.stopwoninginbraken.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl