Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 17 december 2014 Buurtauto 'Stop woninginbraken' bezoekt markt in Schagen op donderdag 18 december 2014

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Donderdag 18 december 2014 staat de buurtauto 'Stop woninginbraken' op de weekmarkt in de kern Schagen. Preventieadviseurs geven bezoekers aan de markt tussen 09.00 en 13.00 uur voorlichting over het beter beveiligen van hun woning en wat zij kunnen doen om de kans op een inbraak te verkleinen. De adviseurs geven ook uitleg over hoe mensen verdachte situaties kunnen herkennen en melden. Na het bezoek aan de markt gaat de buurtauto de wijk bij het centrum in. Tot 17.00 uur kunnen bewoners terecht bij de buurtauto.

De buurtauto Stop woninginbraken is een gezamenlijk initiatief van 38 gemeenten in Noord-Holland, de politie en het Openbaar Ministerie. Meer informatie over dit initiatief kunt u vinden op www.stopwoninginbraken.nl Volgen kan via .

Tips tegen woninginbraken

Woninginbraken komen helaas nog regelmatig voor. Het is een ingrijpende en emotionele gebeurtenis als het je overkomt. Elke inbraak is er één te veel. De gemeente Schagen en de politie stellen de aanpak van woninginbraken daarom als prioriteit.

Licht aan. Voorkom inbraak!

De donkere maanden zijn weer aangebroken en de politie is in samenwerking met onder meer de gemeenten en vrijwilligers ook dit jaar weer gestart met een actie om bewoners te wijzen op het belang van verlichting in en om de woning. Hierbij krijgen de 'hot spots', wijken en buurten waar vaak wordt ingebroken, voorrang.

Het doel is de bewoners te wijzen op het nut van binnen- en buitenverlichting als zij (nog) niet thuis zijn. Want, inbrekers houden niet van licht.

Gelegenheid maakt de dief

Bij 80 procent van de woninginbraken zijn de daders gelegenheidsinbrekers. Ze hebben niet een bepaalde woning op het oog, maar kijken waar ze gemakkelijk kunnen toeslaan. Woningen waarbij de bewoners niet thuis zijn, vinden zij aantrekkelijk. Net als woningen waar ramen openstaan of die slecht hang- en sluitwerk hebben. Ook werken inbrekers graag op plaatsen waar niemand ze ziet.

Met die kennis kunt u uw woning beschermen.

Tijdschakelaars

De indruk wekken dat u thuis bent, kan gemakkelijk met tijdschakelaars. Deze schakelaars doen lampen automatisch aan. U bepaalt zelf het tijdstip waarop dit gebeurt. Luxere modellen tijdschakelaars kunt u zelfs zo programmeren dat de lampen iedere dag op een ander tijdstip aangaan. Door in meerdere kamers lampen op tijdschakelaars aan te sluiten, lijkt het nog meer alsof er echt iemand aanwezig is. Als u spaarlampen of ledverlichting aansluit op deze schakelaars, blijven de kosten beperkt. Het gaat er echter niet alleen om dat u licht in de woning laat branden, maar dat er ook goede buitenverlichting is. Eventueel kan men een radio of televisie aan laten staan. Het moge duidelijk zijn dat verder het goed afsluiten van deuren en ramen met degelijk hang- en sluitwerk en het niet in het zicht laten liggen van kostbare zaken (autosleutels, laptops e.d.) aan te raden is. Meer preventietips vindt u op http://www.politie.nl/onderwerpen/woninginbraak.html Bel 112, daar pak je inbrekers mee!

Ziet u iets verdachts in uw buurt? Bel altijd 112. De interesse van de politie gaat vooral uit naar mensen die niet in uw buurt thuishoren en veel interesse hebben in huizen en/of de omgeving. Ook verneemt de politie graag met welke auto of (brom)fiets/scooter deze mensen zich verplaatsen. Vooral de signalementen van de verdachte personen en de voertuiggegevens (merk, type, kenteken) zijn belangrijk. Wilt u liever anoniem blijven dan kunt u dat doorgeven via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Tips

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl