Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 18 december 2014 Provincie Noord-Holland: 6 miljoen voor 37 rijksmonumenten oa Den Helder, Warmenhuizen

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Gedeputeerde Elvira Sweet heeft subsidies uitgereikt aan 37 eigenaren/vertegenwoordigers van rijksmonumenten. In totaal gaat het om een bedrag van ruim 6,1 miljoen euro dat wordt besteed aan restauraties van rijksmonumenten die publiektoegankelijk zijn of dit worden.

De subsidiebedragen variëren tussen 25.000 euro en 750.000 euro. De provincie heeft onder andere subsidie verleend aan Huis Barnaart te Haarlem, St.

Bonifatiuskerk te Zaandam en torenspits Michaëlskerk, Wieringen.

Er is een grote behoefte aan subsidie voor restauratieprojecten. Dat blijkt uit de vele subsidieaanvragen die de provincie de afgelopen jaren heeft gehonoreerd.

De subsidie is bedoeld voor de categorie rijksmonumenten zonder woonfunctie zoals kerken, molens en industrieel erfgoed. Deze categorie beslaat ongeveer 30% van de 14.000 rijksmonumenten in Noord-Holland.

De provincie vindt het belangrijk dat rijksmonumenten behouden blijven en toegankelijk zijn voor het publiek. In groter verband dragen de restauratie- en herbestemmingen bij aan een gunstig vestigingsklimaat in onze provincie en ze zijn van betekenis voor de werkgelegenheid in de restauratiemarkt.

Noord-Holland heeft met ruim 14.000 rijksmonumenten de meeste rijksmonumenten van Nederland (Nederland telt ruim 50.000 rijksmonumenten). 70% van de rijksmonumenten in Noord-Holland heeft een woonfunctie en komt niet voor de subsidie in aanmerking. Voor deze objecten zijn wel fiscale regelingen en het Nationaal Restauratiefonds biedt laagrentedragende leningen.

Aanvragen restauratiesubsidies rijksmonumenten Noord-Holland 2014 (Regio Kop van Noord-Holland)

Projectsubsidie
8 Fort Westoever, Den Helder 102.166,00
10 restauratie Boerenverdrietsluis, Den Helder 605.000,00
12 NH Kerk Bonifacius, Medemblik 48.855,00
13 Oude Ursulakerk, Warmenhuizen 56.765,00

Volledige lijst op www.noord-holland.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl