Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 23 december 2014 Pand Sociale Dienst Den Helder gesloten vanwege asbest

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - In het pand van de Sociale Dienst van de gemeente op Bijlweg 2 is los asbest aangetroffen. Het ligt op de begane grond boven de plafonds. Het pand is deze week gesloten. Bezoekers en werknemers van de sociale dienst zijn vanaf maandag 22 december 2014 welkom op het stadhuis Bijlweg 20.

Geen risico

Er is geen risico voor werknemers en bezoekers. Wel wordt geadviseerd niet aan de plafonds te zitten. Dat staat in een onderzoeksrapport dat Woningstichting Den Helder, de eigenaar van het pand, gisteren heeft ontvangen. Uit voorzorg wordt morgen (zaterdag 20 december) een luchtmonsteronderzoek gedaan in het hele pand. Tot de uitslag daarvan binnen is, is het pand niet meer toegankelijk.

Onderzoek

De gemeente had de eigenaar van het pand gevraagd om een onderzoek te doen naar asbest in het gebouw. Aanleiding was de vondst van asbest op de andere locatie aan de Bijlweg eerder dit jaar. Gisteren ontving Woningstichting het onderzoeksrapport waarin bovenstaande conclusies staan. Vandaag hebben Woningstichting en gemeente weer met elkaar gesproken en besloten tot het vervolgonderzoek.

Saneringsplan

Afhankelijk van de uitkomsten van het luchtmonsteronderzoek wordt zo snel mogelijk een saneringsplan gemaakt. Wat die sanering voor tijdelijke gevolgen heeft voor de werkroutine en dienstverlening van de gemeente is dus nog niet bekend.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl