Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 23 december 2014 Provincie Noord-Holland: 1 miljoen euro voor duurzaam renoveren

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Vanaf 1 januari 2015 stelt de provincie Noord-Holland de subsidieregeling 'duurzaam renoveren Noord-Holland' open. In totaal stelt de provincie 1 miljoen euro beschikbaar voor de renovatie van bestaande woningen. Met de regeling wil de provincie woningen energiezuiniger maken én tegelijkertijd de bouwsector een impuls geven.

De aangekondigde regeling start per januari 2015 en is een subsidie op renovatie van woningen, die gebouwd zijn in 2000 of daarvoor, tot een energieneutraal niveau of tot 'nul op de meter'. Het gaat dan niet om standaardmaatregelen, zoals het aanbrengen van een zonnepaneel of spouwmuurisolatie, maar om vergaande maatregelen. De minimale investering bedraagt 25.000 euro, de provincie draagt 20% in de kosten bij (tot maximaal 10.000 euro voor de 'nul op de meter'). "Met deze regeling willen we woningeigenaren net even dat extra zetje geven om te investeren in een duurzame verbouwing. Dat levert de sector meer werk op en dus banen," zegt gedeputeerde Jaap Bond.

De subsidie kan worden aangevraagd door woningeigenaren en verhuurders. De regeling loopt tot 1 juli 2016 . Zie voor meer informatie over de regeling en de voorwaarden het subsidieloket van de provincie Noord-Holland op www.noord-holland.nl.

De regeling 'duurzaam renoveren Noord-Holland' maakt deel uit van het door Provinciale Staten vastgestelde Impulspakket Economie en Werkgelegenheid van € 10,5 miljoen. Daarnaast levert de provincie met de regeling haar bijdrage aan de Deal Stroomversnelling Koopwoningen. Deze 'deal', in september 2014 gesloten tussen overheden, bouwers en banken, is er op gericht om tenminste 100.000 koopwoningen energieneutraal te maken. Die woningen wekken net zoveel energie op als ze verbruiken.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl