Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 30 december 2014 Woningbouw in onder meer Schagen en Middenmeer

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Wooncompagnie start in 2015 met de sloop van ruim vijftig woningen in Schagen en Middenmeer. In beide kernen maken sterk verouderde woningen plaats voor nieuwbouw.

Zo verrijzen aan de Hofstraat in Schagen 19 sociale huurwoningen, terwijl een nieuwbouwproject in voorbereiding is voor de Professor Lorentzstraat in Middenmeer. Voordat de sloopwerkzaamheden van start gaan, wordt bij de betreffende woningen de benodigde asbestsanering uitgevoerd.

Woningen dateren uit 1952

Boy Limmen Sloopwerken uit Schagen is, in opdracht van Wooncompagnie, inmiddels begonnen met de asbestsanering van drieëntwintig woningen aan de Hofstraat in Schagen. Deze woningen, die dateren uit 1952, worden in het nieuwe jaar door het Schager bedrijf gesloopt.

Nieuwbouw van 19 sociale huurwoningen

Wooncompagnie is voor het vrijkomende terrein bezig met de voorbereiding van een nieuwbouwproject, dat in totaal negentien sociale huurwoningen omvat. In de loop van volgend jaar wordt meer bekend over de exacte invulling van dit nieuwbouwproject.

Sloop acht woningen

Aan de Kanaalweg in Middenmeer worden begin 2015, na de noodzakelijke asbestsanering, acht woningen gesloopt. Deze woningen zijn opgeleverd in 1948.

De werkzaamheden worden verricht door Van der Bel Sloopwerken uit Aartswoud.

Voor het vrijkomende terrein zijn nog geen verdere plannen in ontwikkeling.

Ruimte voor nieuwbouw aan Lorentzstraat

Ook in een ander deel van Middenmeer gaan in het nieuwe jaar asbestsanerings- en sloopwerkzaamheden van start. Aan de Professor Lorentzstraat worden eenendertig woningen uit 1952 en acht garages gesloopt. Voor dit gebied is inmiddels een nieuwbouwplan in voorbereiding. Ook hier verrijzen nieuwe sociale huurwoningen.

Passende woonruimte voor bewoners

Alle bewoners van de betreffende woningen hebben, via een sociaal plan, onder begeleiding van Wooncompagnie elders passende woonruimte gevonden.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl