Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 12 januari 2015 Schagen: Andere regels permanent wonen recreatiewoning

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Gemeente Schagen verandert het handhavings- en gedoogbeleid voor bewoning van recreatiewoningen waar in feite niet permanent mag worden gewoond. De belangrijkste verandering is de aanpassing van de peildatum waarop bewoners wellicht in aanmerking kunnen komen voor een gedoogbeschikking. De peildatum wordt 1 januari 2013, de datum waarop de nieuwe gemeente Schagen is ontstaan.

Met deze aanpassing trekt de gemeente het beleid voor de hele gemeente gelijk.

De verandering is ingezet door het gemeentebestuur en al eerder met betrokkenen besproken. Op 23 september 2013 heeft het college ingestemd met het voornemen tot wijziging van het beleid voor de permanente bewoning van recreatiewoningen.

Dit voornemen is tijdens twee verschillende inloopbijeenkomsten kenbaar gemaakt aan de recreatiesector en aan de bewoners van recreatiewoningen. Tijdens deze inloopbijeenkomsten heeft de gemeente bezoekers in de gelegenheid gesteld om hun zienswijze op het voornemen kenbaar te maken. Daarnaast is de mogelijkheid geboden om zienswijzen op een later tijdstip kenbaar te maken per mail of brief.

De ingekomen zienswijzen zijn gebundeld in een reactienota - www.schagen.nl. De reactienota is meegewogen in het definitieve besluit.

Meer informatie?

Op www.schagen.nl staat meer informatie over onze plannen. Ook kan hier een overzicht van de meest gestelde vragen worden gevonden.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl