Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 12 januari 2015 Realisatie van zestien appartementen aan de Roosstraat in hartje Schagen

Wooncompagnie logoBron: Wooncompagnie - Aan de Roosstraat in Schagen realiseert Wooncompagnie volgend jaar zestien appartementen. Het gaat om vijftien driekamerappartementen en een studio, in de sociale huursector. Met dit project rondt de corporatie de herstructurering van de Magnusbuurt af. Op dit moment wordt het terrein bouwrijp gemaakt, begin 2015 start de bouw. De werkzaamheden worden uitgevoerd door De Geus Bouw uit Broek op Langedijk en nemen naar verwachting een jaar in beslag.

Complex met uiteenlopende appartementen

Het project behelst een appartementencomplex dat in een vorm van een hoefijzer wordt gebouwd. In twee en drie lagen worden appartementen gebouwd die zijn voorzien van een dakkap en qua indeling sterk variëren. Het complex krijgt een ruime centrale hal en is voorzien van een lift. Ook het parkeren wordt opnieuw ingericht.

Een kleine tuin of loggia

De meeste appartementen krijgen losstaande bergingen. De woningen op de begane grond krijgen een kleine tuin, de andere een loggia. Verder wordt er een binnentuin gerealiseerd waar alle (buurt)bewoners gebruik van kunnen maken.

Woningen met geïntegreerde berging

Bij drie woningen op de begane grond worden de bergingen geïntegreerd. Deze appartementen zijn met name geschikt voor bewoners met een lichamelijke beperking.

Een kenmerkend ontwerp

Hooyschuur Architecten uit Wormerveer tekent voor het ontwerp van de appartementen. Dit bureau ontwierp eveneens de al eerder gerenoveerde woningen in de Magnusbuurt. Op deze manier krijgt de gehele buurt dezelfde kenmerkende uitstraling.

Extra aandacht voor energieverbruik

Bij Wooncompagnie staan betaalbaarheid en energiezuinigheid voorop. Bij de realisatie van de appartementen aan de Roosstraat krijgt het energieverbruik ook extra aandacht. Zo wordt gebruik gemaakt van de natuurlijke toevoer en mechanische afvoer van lucht. Verder zullen alle woningen beschikken over vloerverwarming.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl