Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 28 januari 2015 Gemeente Den Helder laat voormalige munitiewoning Loodsgracht veilen

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Het pand aan de Loodsgracht 3 in Den Helder wordt op 16 februari 2015 geveild. Burgemeester en wethouders van Den Helder hebben hiertoe opdracht gegeven. Het pand wordt verkocht om de kosten te verhalen die de gemeente heeft gemaakt om het pand te ontruimen.

De deurwaarder heeft namens de gemeente beslag gelegd op het pand van wijlen Johanna Krul. De politie en de Explosieven Opruimingsdienst hebben het in september 2013 laten ontruimen, na de ontdekking van een hoeveelheid munitie in de woning. De gemeente was bij deze ontruimingsactie betrokken en dat kostte haar € 78.932,60. Dat geld wil het college graag terug.

Omdat de advocaat van wijlen Johanna Krul niet binnen de gestelde periode in beroep is gegaan tegen het besluit van de gemeente om de kosten op haar te verhalen, mag de gemeente nu overgaan tot verkoop van het pand. Als verkoopvoorwaarde geeft de gemeente aan alleen een eengezinswoning op de locatie toe te staan. Omdat het een grachtenpand betreft dat in beschermd stadsgezicht ligt, heeft de gemeente verder als voorwaarden opgenomen dat een koper binnen korte termijn moet beginnen met bouw/herstelwerkzaamheden en dat het pand qua uiterlijk moet passen in de omgeving.

De gemeente heeft voor een veiling van het pand gekozen omdat zij de situatie ter plekke snel wil herstellen. Burgemeester Koen Schuiling: "De omwonenden hebben lang last gehad van het verwaarloosde pand. Schoon, heel en veilig is ons motto. Daarom willen we dat de locatie er binnenkort weer piekfijn uit ziet. Een veiling geeft het snelst resultaat". Toch zijn ook onderhandse biedingen nog mogelijk en wel tot uiterlijk 1 februari 2015. Dit kan via de website: http://www.noordhollandseveiling.nl - Via de Noordhollandse Veiling wordt het pand op 16 februari 2015 geveild.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl