Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 28 januari 2015 Symposium over complexe gebiedsontwikkeling en herbestemming van industrieel erfgoed op 5 maart 2015 in Zaandam

Het symposium vindt plaats op donderdagmiddag 5 maart 2015 in het HollandRoute Huis op het Hembrugterrein te Zaandam, vanaf 14.00 uur. 2015 is uitgeroepen tot het 'Europees jaar van het Industrieel Erfgoed'. Ook in Noord-Holland is dit thema bijzonder actueel. Het geheimzinnige Hembrugterrein, een voormalige wapenfabriek, wordt opnieuw ontwikkeld door de gemeente Zaanstad in samenwerking met tal van andere partijen, met name uit de creatieve sector.

De initiatiefnemers lopen hierbij tegen zowel kansen als problemen aan. Hieruit kunnen lessen worden getrokken voor vergelijkbare herbestemmings- en gebiedsontwikkelingsprojecten.

Voorafgaand aan het symposium is er gelegenheid om aan een rondleiding over het terrein deel te nemen.

Aan het einde van de bijeenkomst wordt stilgestaan bij het afscheid van drs. Dorine van Hoogstraten als voorzitter van de WZNH Erfgoedcommissie en de benoeming van ing. Marjorie Verhoek als haar opvolger.

Dagvoorzitter: drs. Dorine van Hoogstraten

Aanmelden - via wznh.nu/overstapplaats-hembrug/ - voor de excursie en het programma vóór 2 maart 2015. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Indien u zich opgeeft wordt wel op u gerekend.

Programma

(bron: Welstandszorg Noord-Holland, WZNH)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl