Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 06 februari 2015 Gezocht: Herbestemmingsideeën Noord-Holland!

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Programma Herbestemming NH is op zoek naar markante, leegstaande gebouwen met een monumentale status die een nieuwe kans verdienen. Eigenaren van zo'n gebouw die op zoek zijn naar nieuwe gebruikers kunnen zich vóór 25 februari 2015 aanmelden via www.herbestemmingnh.nl en maak kans om één van de opgaven voor Herbestemming NH 2015 te worden. Ook mensen die een idee hebben voor herbestemming en advies nodig hebben om dit financieel haalbaar te maken kunnen zich aanmelden.

Herbestemming NH

Sinds 2010 gaat Cultuurcompagnie Noord-Holland in opdracht van provincie Noord-Holland met het programma Herbestemming NH met succes leegstand en verval van gebouwd (monumentaal) erfgoed in Noord-Holland tegen. Als aanjager initieert het programma de dialoog tussen eigenaren, experts, creatieve professionals en bewoners over potentiele nieuwe functies van leegstaande karakteristieke gebouwen. Zo krijgt niet alleen het gebouw zelf maar ook het omringende gebied een nieuwe impuls. In de afgelopen vijf jaar zijn zo meer dan tien gebouwen een stap verder geholpen naar een nieuwe bestemming.

Criteria 2015

Iedereen met een goed idee voor herbestemming van een karakteristiek, leegstaand gebouw in Noord-Holland kan meedoen onder een aantal voorwaarden. Dit jaar wordt gezocht naar een rijks- of provinciaal monumentaal gebouw in de categorieën:

  1. Industrieel erfgoed (Zaanstreek/Noordzeekanaalgebied)
  2. Agrarisch (kop van Noord-Holland) en
  3. Religieus en maatschappelijk erfgoed (Metropoolregio Amsterdam)

De aanmelding wordt gedaan door de eigenaar of met toestemming van de eigenaar van het pand, en mag er op het pand geen huidige of toekomstige woonfunctie zitten.

Alle criteria zijn te lezen op www.herbestemmingnh.nl. De inzendingen worden door een jury beoordeeld.

Op 9 maart 2015 worden de geselecteerde opgaven op www.herbestemmingnh.nl bekend gemaakt.

Programma 2015

In de periode van mei 2015 tot september 2015 organiseert Herbestemming NH voor de drie geselecteerde objecten inspirerende sessies waarbij omwonenden en experts innovatieve ideeën voor herbestemming van de desbetreffende gebouwen genereren.

Op vrijdag 11 september 2015 wordt het programma met de Dag van de Herbestemming afgesloten, een reis langs herbestemmingsopgaven in Noord-Holland, aangevuld met inspirerende lezingen en presentaties.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl