Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 06 februari 2015 Lening voor dakherstel bij stolpboerderijen in Noord-Holland

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Eigenaren van stolpboerderijen in Noord-Holland kunnen zich tussen 1 februari 2015 en 1 maart 2015 bij de boerderijenstichting aanmelden voor de lening voor dakherstel bij stolpboerderijen.

Met de regeling 'Alle hens aan dak' kunnen boerderijbezitters een laagrentende lening aanvragen voor het herstel van daken van stolpboerderijen.

Met deze financiële regeling wil de provincie Noord-Holland de restauratie van rieten- en pannendaken, maar ook van de dakgoten en waterafvoer van stolpboerderijen bevorderen. Er is een laagrentende lening van maximaal Ä 25.000,- mogelijk. De regeling maakt deel uit van het provinciale Noord-Hollands Fonds voor Monumenten en wordt uitgevoerd door Nationaal Restauratiefonds.

Inwateren van het stolpdak bevordert het verval van de zo beeldbepalende 'piramides van de polder'. Het is daarom van groot belang de daken water- en winddicht te houden. Van de ruim 5.500 stolpen in Noord-Holland heeft 90% geen monumentenstatus en er is voor deze categorie geen financiële tegemoetkoming voor restauratie. Stolpen op gemeentelijke monumentenlijsten kunnen overigens ook voor de regeling in aanmerking komen. Het gaat om stolpen gebouwd tot 1940 met een houten vierkant constructie.

Op de website van de Boerderijenstichting Noord-Holland 'Vrienden van de Stolp' www.boerderijenstichting.nl - zijn de voorwaarden en procedure vermeld. Vanaf 1 februari 2015 is het aanmeldingsformulier te downloaden dat tot 1 maart 2015 ingevuld en met beeldmateriaal ingezonden kan worden. Uit de aanmeldingen worden vier inzendingen geselecteerd die na inspectie van Monumentenwacht Noord-Holland in aanmerking kunnen komen voor een aanvraag bij het Nationaal Restauratiefonds.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl