Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 10 februari 2015 Lantaarnpaal kapot? De gemeente Schagen wil het weten!

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - De laatste tijd ontvangt de gemeente klachten over langdurige uitval van straatverlichting. De gemeente Schagen vindt dit ongewenst en wil al het mogelijke doen de overlast als gevolg van uitval te beperken.

Voor een juist en tijdig herstel is het noodzakelijk dat deze melding zo zorgvuldig mogelijk wordt gedaan. Dat kan via www.schagen.nl/meldenherstel

Als een inwoner een melding doet via de rubriek 'meldingen openbare ruimte' op de website, komt hij/zij bij een formulier waarin vragen worden gesteld die er specifiek op gericht zijn de juiste informatie te verkrijgen om het probleem op te lossen.

Meldingen die voorzien zijn van de volledige informatie - lichtmastnummers of straatnamen met huisnummers - zullen hieraan bijdragen.

Het oplossen van storingen aan gemeentelijke lichtmasten en het eigen kabelnet pakt de gemeente zo efficiënt mogelijk op. Om budgettaire redenen worden storingen verzameld en eenmaal per maand ter reparatie uitgezet. Onveilige situaties worden direct opgepakt. De snelheid van herstel is afhankelijk van aard van de storing en het moment van beschikbaarheid van materialen. In sommige gevallen kan dit betekenen dat reparatie wat langere tijd achterwege blijft.

Geen gemeentelijk beheer

Hoewel de meldingen bij de gemeente binnenkomen, behoort niet alle openbare verlichting op het grondgebied van de gemeente Schagen tot de verantwoording van de gemeente. Een aanzienlijk deel is van Het Hoogheemraadschap en/of de provincie Noord-Holland. Van de lichtmasten die wel bij de gemeente in beheer zijn, is ongeveer de helft aangesloten op het kabelnet van de netbeheerder Liander. Kabelstoringen in dit segment van de installatie moeten door de netbeheerder worden opgelost, de gemeente heeft hierover geen sturing.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl