Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 16 februari 2015 Weer meer zonnepanelen op Helderse daken

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Opnieuw neemt het aantal zonnepanelen op de Helderse daken flink toe. Ruim veertig huishoudens deden mee met de vierde groepsaankoop 'SamenZonneEnergie'. En dat is slim, want wie woont in een stad met de meeste zonuren van Nederland is met een investering in zonnepanelen natuurlijk spekkoper.

Van deze veertig huishoudens weten wij als gemeente dat ze zonnepanelen hebben aangekocht. Maar er zijn natuurlijk nog meer inwoners die voor deze duurzame aankoop zijn gegaan. Zij regelen hun aanschaf zelf of doen het samen met een aantal straatbewoners. De afgelopen jaren hebben we dan ook heel wat zonnepanelen zijn verschijnen. Zo maken steeds meer mensen in onze stad gebruik van duurzame energie. Dat scheelt hen op den duur niet alleen in de portemonnee; het gebruik van de zon als natuurlijke hulpbron komt ook nog eens het leefmilieu ten goede. Wethouder Jacqueline van Dongen: “Zonnepanelen zijn niet alleen een duurzame keuze voor nu, maar ook voor de generaties na ons”.

Noord-Holland verduurzaamt

Met deze vierde groepsaankoop van zonnepanelen van SamenZonneEnergie in de provincie Noord-Holland komen er de komende maanden meer dan 20.000 zonnepanelen bij op de Noord-Hollandse daken. Samen zorgen zij daarmee jaarlijks voor een flinke reductie van de CO2 uitstoot.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl